Akü'yü Tercih Edenlere Burs ve İş Garantisi - Son Dakika
Yerel

Akü'yü Tercih Edenlere Burs ve İş Garantisi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ile Alila Termal Turizm A.Ş. arasında imzalanan protokolle, 2015-2016 akademik yılında AKÜ Turizm Fakültesi'ni tercih eden ilk 10 öğrenciden 5'ine burs verileceği ve istihdam sağlanacağı bildirildi.

23.04.2015 15:55

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ile Alila Termal Turizm A.Ş. arasında imzalanan protokolle, 2015-2016 akademik yılında AKÜ Turizm Fakültesi'ni tercih eden ilk 10 öğrenciden 5'ine burs verileceği ve istihdam sağlanacağı bildirildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektörlük'te düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, amaçlananın Afyonkarahisar'lı olup AKÜ Turizm Fakültesi'nden mezun olan gençlerin turizm sektöründe istihdam edilmesi olduğunu söyledi.

İşadamı Ali Acar'ın Afyonkarahisar'a ve turizm sektörüne yaptığı hizmetlerden memnuniyet duyduğunu belirten Solak, "Sayın Ali Acar'ın şehrimize ve turizm sektörüne olan hizmetlerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Geçtiğimiz 4 yıl boyunca da çok ciddi çalışmaların bir kısmını birlikte yaptık. Fuarlara beraber katıldık. Termal turizmin gelişmesine yönelik derneklerde birlikte çalıştık. Kongrelerde beraber görev aldık" diye konuştu.

Solak, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz termal sağlık turizmi alanında öğrenci yetiştiriyor ve mezun ediyor. Ancak öğrenci Afyonkarahisarlı ise mezunların durumu bir başka oluyor. Başka illerden gelmiş ise mezun olur olmaz ya kendi iline veya imkan bulduğu illere gidiyor. Bu da tabii bir sonuç ama Alila yönetimi olarak hem açacağınız oteller, hem de mevcut otellere katkı bakımından çok güzel bir düşünce ortaya koyup, uygulamasını da bizimle paylaştınız. Ben bundan dolayı da size teşekkür ediyorum."

"Bilgili insanları sektörümüze kazandırmak istiyoruz"

Alila Termal Turizm A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar ise turizmin bir ülkenin dış dünyaya açılan kapısı olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bu kapıda o şehri, sektörü ve o ülkeyi en iyi temsil eden kişileri bulup, onlarla çalışmak, o ülkenin dışarıdaki görünüşünü çok değiştirecektir. Algısını çok değiştirecektir" dedi.

Termal tesis olarak bu branşa gönül veren, bu branşta çalışmak isteyen zeki arkadaşlara katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Acar, "Eğitimli ve bilgili insanların sektörümüze kazandırılmasını istiyoruz. Bunda da katkımız olursa onur duyarız" ifadelerini kullandı.

Alila Termal Turizm Genel Müdürü İsmail Özcan da üniversite tercihinde ilk 10 sırada AKÜ Turizm Fakültesi'ni tercih eden Afyonkarahisarlı gençlerden 5'ine 4 yıl boyunca burs verileceğini söyledi.

Alila olarak sadece burs vermeyeceklerini de belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Dört yıl sonunda bu burs vereceğimiz arkadaşlarımızla birlikte çalışma fırsatı da bulacağız. Onlara iş garantisi de veriyoruz" diye konuştu. Özcan, "Afyonkarahisar'a bu konuda katkı sağlayacağımızdan da eminim. Bu seçeceğimiz öğrencilerin bir özelliği de kötü alışkanlıklarının olmaması. Özellikle projemizde, işletmemizde çalışacak olan tüm personelimizin tamamının sigara kullanmayan personel olmasını özellikle hedefliyoruz. Öğrencilerimizi de bu ölçü içinde tercih edeceğimizi belirtmek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akü'yü Tercih Edenlere Burs ve İş Garantisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement