Alaplı Çayı'nda Kirlilik İddiası - Son Dakika
Yerel

Alaplı Çayı'nda Kirlilik İddiası

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Çayı'na atılan çöplerin çevreye zarar verdiğini ileri sürdü.

09.11.2014 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Çayı'na atılan çöplerin çevreye zarar verdiğini ileri sürdü.

Türkyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda çayı kenarlarına atılan çöplerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Kaymakamlık tarafından geçen yıl çay kenarında iş makineleriyle temizlik çalışması yapıldığını hatırlatan Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Çalışmaların ardından bazı bölgelere uyarıcı levhalar asılarak çevreyi kirletenler uyarılmıştı. Buna rağmen görüyoruz ki uyarılar bir işe yaramamış. Çayın kenarları çöp ve moloz taşları atılmaya devam edilmiş. Çöpün yanında araç lastiklerini atılması tam bir çevre felaketi olduğunu düşünüyorum. Kullanım ömrünü tamamladıktan sonra atık haline gelen bu lastiklerin kontrolsüz biçimde çevreye bırakılması hava, su, toprak kirliliği başta olmak üzere pek çok çevre sorununa neden olmaktadır. Çevremizi kirletenlere en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı Çayı'nda Kirlilik İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement