Aldığınız İkinci El İphone Acaba Kilitli Mi? - Son Dakika
Teknoloji

Aldığınız İkinci El İphone Acaba Kilitli Mi?

Aldığınız İkinci El İphone Acaba Kilitli Mi?

Yeni bir iPhone alacak bütçeniz yok ama gözünüze kullanılmış bir cihaz kestirdiniz, peki kilitli olup olmadığını nasıl anlarsınız?İkinci el iPhone piyasası oldukça hareketli, yeni modeller çıktıkça eski modeller daha uygun fiyatlara bulunabiliyor.

02.10.2014 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni bir iPhone alacak bütçeniz yok ama gözünüze kullanılmış bir cihaz kestirdiniz, peki kilitli olup olmadığını nasıl anlarsınız?

İkinci el iPhone piyasası oldukça hareketli, yeni modeller çıktıkça eski modeller daha uygun fiyatlara bulunabiliyor. Ama ikinci el telefonlarda önemli bir problem var. Alacağınız cihaz fiziksel olarak temiz görünüyor olabilir ama acaba kilitli mi?

Şimdi Apple bir iPhone'un kilitli olup olmadığını kolayca anlamak için bir iCloud aracı sunuyor. Bu kontrolü yapabilmek için, iCloud sitesi altındaki "Check Activation Lock Status" sayfasındaki forma, kontrol edilecek cihazın IMEI numarası veya seri numarası girmeniz gerekiyor. Bu kontrolü sadece iPhone değil, iPad veya iPod Touch cihazları için de yapabilirsiniz.

Bir satıcıdan ikinci el cihaz almadan önce, mutlaka bu kontrolü yapın ve "Find My iPhone" (iPhone'umu Bul) kilidinin açık olmadığına emin olun. Eğer satıcı cihazın eski sahibi değilse, bu kilit kapalı olabilir ve hatta cihazın çalıntı olması ihtimali bir mevcut.

Ayrıca bu mekanizma ile, çalıntı telefonların kilitlerinin kırılmasında kullanılan "doulCi" uygulamasının cihazda kurulu olup olmadığını da görmek mümkün. doulCi ile çalıntı cihazların iCloud hesapların zorla girilmesi ve aktivasyon yapılması mümkün oluyor. Ama operatör onayı olmadığı için cihaz herhangi bir operatör ağına bağlanamıyor. Eğer cihazda doulCi aktive edilmişse, alacağınız cihazın çalıntı olma ihtimali hala var.

Tüm bunların ötesinde her zaman dikkat etmeniz gereken bir şey de internet üzerindeki bilgilerinizin güvenliği. Buradan intenet güvenliğinizi sağlamak için ipuçlarına bakabilirsiniz.

The post Aldığınız İkinci El iPhone Acaba Kilitli mi appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Aldığınız İkinci El İphone Acaba Kilitli Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement