Altında Yükseliş Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Altında Yükseliş Başladı

Altın, Fed beklentileri ile doların güçlenmesinin ardından dış piyasada düşerken iç piyasada yükselmeye başladı.

10.04.2015 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın, Fed tutanaklarının politika yapıcıların faiz artırımına yaklaştığını göstermesi ve buna bağlı olarak doların yükselmesi sonucu, son bir ayın ilk haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,191.34 dolara kadar inerek 1 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 12:28'de 1,196.48 dolara geldi. Metal bu hafta yüzde 0.9 geriledi ve bu 13 Mart'tan bu yana ilk haftalık düşüşü işaret ediyor. Altın Şanghay piyasasında üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

İÇ PİYASA

İç piyasada dolara endeksi hareket eden altın dövizin tırmanışıyla birlikte yükseldi. Dün 99 lira seviyesine inen gram fiyatı Bu sabah itibariyle 101 liraya yaklaştı.

ANALİZ

Çarşamba günü açıklanan Mart ayı toplantı tutanakları, bazı Fed yetkililerinin faizin Haziran ayında artırılması gerektiğini savunurken, diğer bazı üyelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinin artırım için uygun olduğunu, birkaç üyenin ise 2016'ya kadar faiz artırılmaması gerektiğini savunduğunu gösterdi. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca faiz artırımları yoluyla getiri sağlamasından dolayı altının cazibesini azaltıyor. Dolar Spot Endeksi son dört haftada ilk haftalık kazancına ilerliyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın güçlü doların ağırlığı altında sıkıntı çekiyor," dedi ve "Fiyatlar muhtemelen baskı altında kalmaya devam edecek, zira ABD ekonomisinin iyi performansı yeniden kendini gösteriyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altında Yükseliş Başladı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altında Yükseliş Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • simyaci: Şimdi Şırnak lı dijvar altını var diye yazacak 3 0 Yanıtla
  • 1908 Devrimcisi: Dolar 3TL olur. 0 0 Yanıtla
  • şırnaklı dijwar: 12 870 tene altınım var. çok düşüten almıştım 0 0 Yanıtla

Advertisement