Altında Yükseliş - Son Dakika
Ekonomi

Altında Yükseliş

Altın, Fed'in bugün açıklayacağı Mart ayı toplantı tutanakları öncesi, 7 haftanın zirvesinden hafif biçimde yükseldi.

08.04.2015 09:30  Güncelleme: 15:17

Altın, Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarını açıklamasından önce, doların Mart ayından bu yana ilk haftalık kazancına yönelmesi ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesinden başlattığı düşüşünü koruyor.

DIŞ PİYASA

Spot altın, salı günkü seviyesi olan ons başına 1,209.22 dolardan, Singapur saati ile 12.43'te, 1,211 dolara geldi. Metal dün 1,225 dolara kadar çıkarak, 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Altın Şanghay'da değer kaybetti.

İÇ PİYASA

Altının gram fiyat dün 100 liaraya doğru yaklaştı. Bu sabah itibariyle 101 liraya doğru çıkışa başladı.

ANALİZ

Altın, iyileşen ABD ekonomisinin Fed'i 2006'dan bu yana ilk faiz artırımına yönelteceği spekülasyonuna bağlı olarak, üç çeyrek üst üste düşüş gösterdi. Fed politika yapılarının son toplantısının tutanakları, yetkililerin borçlanma maliyetlerinin artırılması konusunda "sabırlı" olunacağı söylemini açıklama metninden çıkarmalarının ardından, ne düşündükleri konusunda yeni işaretler verebilir. Dolar Spot Endeksi çarşamba günü fazla değişmedi ve bu haftayı yüzde 0.8 ile geçerek 13 Mart'tan bu yana ilk haftalık kazancını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

IG Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın, doların güçlü kalması nedeniyle, 1,200 doların ötesine fazla gidemiyor," dedi ve "Yatırımcılar, Fed'in faiz artırımları için ne zaman tetiği çekeceğini tahmin etme konsuunda kılı kırk yaracak ve bu, her veri, her doküman ve konuşmaya bakacakları anlamına geliyor" şeklinde görüş bildirdi. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla kazanç sağlayan altının çekiciliğini azaltıyor.

Altında Yükseliş
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Altında Yükseliş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • hakkarili.berivan: kocamın üç karısı var. ama en çok benii seviyiii. . lise mezunu kültürlü olduğum için güzel oldukum için bena daha çok altın taktı. hıhıhıhıh. altınlar senin dedi. 4 1 Yanıtla
  • şırnaklı dijwar: 12 870 tene çeyerk 6 kilo külçe altınım vardır. hehehehehehheheheheheheeh 2 2 Yanıtla
  • EN ÇOK ALTINA YATIRIM YAPAN İKİNCİ İL ŞIRNAK MIŞ: EN ÇOK ALTINA YATIRIM YAPAN İKİNCİ İL ŞIRNAK MIŞ. ŞIRNAKLILAR YAŞADI. BENİM DE 12 KİLO ALTINIM VAR. YÜKSELİNCE SATACAĞIM. DİPTEN ALMIŞTIM. İNŞALLAH TAVANDAN SATARIN. AMA SATINCA NEREYE YATIRAYIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. 0 2 Yanıtla

Advertisement