Altındağlı Gençler Mangala Turnuvası'nda Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Altındağlı Gençler Mangala Turnuvası'nda Yarıştı

Altındağlı Gençler Mangala Turnuvası\'nda Yarıştı

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde pek çok farklı etkinlikle tanışan gençler, Mangala Turnuvası’nda yarıştı.

22.04.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri'nde pek çok farklı etkinlikle tanışan gençler, Mangala Turnuvası'nda yarıştı.

Mangala sevgilerini ve kabiliyetlerini bir turnuvada göstermek isteyen Altındağlı gençler, birbirleriyle zeka ve stratejilerini yarıştırdı. Öğrencilerin stratejik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek için yapılan turnuvaya Karapürçek-1 ve Karapürçek -2 Sezai Karakoç Gençlik Merkezi üyesi öğrenciler katıldı. Öğrenciler turnuvadan önce mangalalarını kendileri yaptı.

Turnuvada ikinci olan Karapürçek- 1 Gençlik Merkezi üyesi Elif Eker, "İlk başta oyunun kurallarını öğrenmekte ve oyunu çözmekte zorluk çekmeme rağmen oyunda yenmeyi, yenilmeyi ve rakibin taşlarını takip etmeyi öğrendikçe oyundan keyif almaya başladım. Kazanmaya başladıkça da oyun daha zevkli bir hal aldı. Bu oyun bana sabretmeyi, rakibe saygı duymayı ve en önemlisi matematik bilgimi geliştirmeyi öğretti" dedi.

"BAŞKANIMIZ VEYSEL TİRYAKİ'YE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Karapürçek-2 Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencilerinden Şeyma Kılıç ise, "Mangala diye bir oyunun olduğunu gençlik merkezine geldiğimde öğrendim. Mangala zamanla çok sevdiğim bir oyun haline geldi. Mangala yapımını da öğrendim. Bu etkinliği evde aileme, okulda arkadaşlarıma öğrettim. Artık boş zamanlarımı televizyon izleyerek değil, mangala oynayarak geçiriyorum" diyerek duygularını paylaştı.

"Bizi gelecek yolunda bir adım öteye taşıdığını düşündüğüm gençlik merkezlerini bize armağan eden değerli başkanımız Veysel Tiryaki'ye sonsuz teşekkür ediyorum" diyen Şeyma, mangala oynamaya devam edeceğini sözlerine ekledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağlı Gençler Mangala Turnuvası'nda Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement