Altınok Öz: "Sünnet Derisi, Çocuklarımıza Kanser Tedavisinde Kullanılacak" - Son Dakika
Yerel

Altınok Öz: "Sünnet Derisi, Çocuklarımıza Kanser Tedavisinde Kullanılacak"

Kartal Belediyesi’nin düzenlediği sünnet şöleninde Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocukları yalnız bırakmadı.

18.09.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi'nin düzenlediği sünnet şöleninde Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, çocukları yalnız bırakmadı. Aynı zamanda doktor olan Başkan Öz, kök hücreye vurgu yaparak, "İlk gün alınan sünnet derisi, önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza kanser veya organ tedavisinde kullanılacak" dedi.

Kartal Belediyesi, "Yıl boyu ücretsiz sünnet projesi" kapsamında sünnet şöleni düzenledi. Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sünnet şölenine sünnet olan çocuklar, aileleri ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz katıldı. Başkan Altınok Öz sünnet olan çocuklarla yakından ilgilendi.

"BELEDİYELER GÜNDE 200 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRİYORDU"

Aynı zamanda operatör doktor olan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, şölende yaptığı konuşmada sünnetin sağlıklı ortamlarda yapılması gerektiğine dikkat çekti. Öz, eskiden belediyelerin sağlıksız ortamlarda günde 200 çocuk sünnet ederek, çocukların bulaşıcı hastalıkları kaptığını vurguladı. Öz, Kartal Belediyesi'nce bu durumun önüne geçtiklerini kaydederek, şunları söyledi: "Yarısı erkek ve Müslüman olan toplumda bu erkeklerin hepsi sünnet oluyor. Ama ehli mi, ehli olmayan mı belli değil. Biraz da toplumumuzun değer yargılarından dolayı, araştırılmıyor. İşte bugün, sünnet kampanyasıyla bu işi tıbbi koşullar altında düzgün bir şekilde hastane ortamında yapılmasına vesile olduk. Çünkü geçmişte belediyeler, bir günde 200 çocuğu sünnet ettiriyordu. İlk çocuklar sağlıklı ortamlarda sünnet ettirilirken, sonrakiler basit bir şekilde sünnet ettirilerek; çocukların Hepatit B, Hepatit C, bulaştırma riskiyle karşı karşıya bırakılıyordu. Şimdi bunların hepsi Kartal sınırları içerisinde yok oldu" dedi.

BAŞKAN ÖZ'DEN KÖK HÜCRE VURGUSU

Başkan Öz, konuşmasının devamında sünnet derisinden alınan kök hücre ile gelecek yıllarda birçok hastalığın tedavi edileceğini belirterek, "Annenin göbek bağı, çocuğun göbek bağından kök hücresi üretilir ve hastalıklar tedavi edilir. Kök hücresinin hiçbir kan grubu veya kadın erkek, akraba farkı olmaksızın kök hücresinin çıkabileceği yer ilk gün alınan sünnet derisidir. Dolayısıyla ilk gün alınan sünnet derisi, önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza kanser tedavisinde veya organ tedavisinde kullanılacak. Bana söyledikleri sünnet derisi getirirsen kafana saç ekeriz dediler. Ben kelliğimden memnunum dedim. İnsanların daha sağlıklı yaşaması için sünnet, sünnetin de faydası o kök hücresinde yatıyor" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altınok Öz: 'Sünnet Derisi, Çocuklarımıza Kanser Tedavisinde Kullanılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement