Âmak-I Hayal İlk Kez Tiyatro Sahnesinde - Son Dakika
Güncel

Âmak-I Hayal İlk Kez Tiyatro Sahnesinde

Âmak-I Hayal İlk Kez Tiyatro Sahnesinde

Küçükçekmece Belediyesi, Tiyatro Nefes'i Raci ile Aynalı Baba'nın Hindistan'dan Çin'e uzanan macera dolu hikayesini anlatan 'Âmak-ı Hayal' oyununu izleyiciyle buluşturdu.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen 'Âmak-ı Hayal' oyununun...

09.12.2013 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, Tiyatro Nefes'i Raci ile Aynalı Baba'nın Hindistan'dan Çin'e uzanan macera dolu hikayesini anlatan 'Amak-ı Hayal' oyununu izleyiciyle buluşturdu.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen 'Amak-ı Hayal' oyununun galasına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Başkan Yardımcıları başta olmak üzere birçok tiyatro sever katıldı.

"KÜLTÜR SANAT ALANINDA BAMBAŞKA BİR NOKTADAYIZ"

Gala gösteriminden sonra oyunun Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Sorgun'a teşekkür ederek çiçek veren Aziz Yeniay, Küçükçekmece'nin kültür sanat alanında geldiği noktayı giderek ilerlettiklerini dile getirdi. Tiyatro Nefes' e de başarılar dileyen Yeniay, "Gerçekten çok farklı ve keyifli bir oyundu" dedi. Program sonunda ise Aziz Yeniay, kendisine tablo hediye ederek teşekkür eden Amak-ı Hayal oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

"İNSANLIĞIN ARAYIŞINI ANLATAN BİR OYUN"

Edebiyatımızın kült ve klasik eserlerinden bir tanesi olan 'Amak-ı Hayal'i tiyatrolaştıran Sanat Yönetmeni, Yazar ve Eleştirmen Hüseyin Sorgun da oyunda insanlığın arayışının Raci isimli bir karakterin gözünden anlatıldığını belirterek, bir derdi, tasası olan herkesin bu oyunda kendini bulacağını söyledi. Sorgun, "20 yıllık bir Küçükçekmeceli olarak, kültür sanat alanındaki değişimi görüyorum. Kültür sanata verdiği önem ve destek dolayısıyla Aziz Yeniay'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Süpervizörlüğünü Mevlana İdris'in, yönetmenliğini Öncü Alper'in yaptığı oyunda, Aynalı Baba rolünü deneyimli ve usta oyuncu Mürşit Ağa Bağ sahneye taşırken, Raci rolünü genç ve yetenekli oyuncu Ahmed Saka canlandırıyor.

Amak-ı Hayal'in konusu ise şöyle: "Amak-ı Hayal, dönemin hercai genci Raci'nin, bir mezarlıkta karşısına çıkan Aynalı Baba lakaplı kişinin rehberliğinde çıktığı hayali yolculuğunu anlatıyor. Raci bu yolculukta, Cennet'in uzağına düşen bir adem olarak çıkıyor karşımıza. ve Hindistan'da Buda'dan, Zerdüşt ile yüzleşmesine, Ejderha ile savaşından, Çin'e uğrayıp Zümrüd-ü Anka'nın üzerinde uzayın derinliklerine yol alışına kadar varan uzun bir yolculuğa çıkıyor" - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Âmak-I Hayal İlk Kez Tiyatro Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement