Analiz: Apple'ın Yeni Yonga Üretiminde Tsmc'nin Rolü Büyük - Son Dakika
Teknoloji

Analiz: Apple'ın Yeni Yonga Üretiminde Tsmc'nin Rolü Büyük

Analiz: Apple\'ın Yeni Yonga Üretiminde Tsmc\'nin Rolü Büyük

Tayvanlı tedarikçi A9 ve A9X üretiminde ne kadar paya sahip?

23.01.2015 11:14
Hasan Uğur Nayır - -

Bu yıl Apple'ın iPhone 6S ve 6S Plus'ı açıklaması bekleniyor. Yeni iPhone'larda A9 yongası olacak. Kaynaklar ayrıca Cupertino merkezli şirketin A9'un daha güçlü bir varyantı olan A9X'i de çıkaracağını söylüyor. Ama hikaye nasıl olursa olsun bu yongasetleri Apple dışındaki başka bir şirket tarafından üretilecek.


Digitimes'ın sanayi kaynaklarına dayandırdığı raporuna göreyse A9 üretiminin %70'i Samsung ve GlobalFoundries'in elinde, %30'u ise TSMC'de. Fakat analistlere göre durum biraz daha farklı. Son öngörü raporlarında yazanlara birlikte bakalım.


Analistler ne diyor?


USB analistleri Eric Chen, Sunny Lin ve Samson Hung TSMC için olası bir geleceği ele aldı. Analistler Apple A9 ve A9X yonga üretiminde siparişlerin %50'sinden TSMC'nin sorumlu olacağına inanıyor. Fakat Samsung'un 14 nm FinFET üretim süreci göz önüne alınırsa analistlerin tahminin biraz fazla iyimser geldiğini de söyleyebiliriz.


Analistlere göre TSMC'nin hisse fiyatları da yükselişte olacak. Bu durum ise Apple'ın artan işi, gelişmiş kar ve diğer çoklu nedenlerden dolayı kaynaklanacak.


Şimdilik Samsung'un üretim süreci ile sipariş konusunda avantajlı olduğu gözüküyor. TSMC geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında yeni üretim süreçlerinden bahsetti. Eğer Tayvanlı şirketin planlarında gecikme olmaz ve yeni süreçlere geçiş yaparsa Samsung'la olan rekabette öne geçebilir.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Analiz: Apple'ın Yeni Yonga Üretiminde Tsmc'nin Rolü Büyük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement