Andırın'da Orköy Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Andırın'da Orköy Çalışmaları

İlçede 88 aile güneş enerjisi sistemine kavuşturuldu.

04.06.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Andırın'da Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından 88 aile güneş enerjisi sistemine kavuşturuldu.

Andırın Orman İşletme Müdürü Erol Bilmez,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müdürlüğün güneş enerjisi ile su ısıtma sistemlerine özel olarak öncelik verdiğini kaydetti.

Her bir ünite güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi yaklaşık yıllık 5 metreküp odun kullanımını karşıladığını, vatandaşlara verilen hizmetle ormanların üzerindeki baskının azaltılmasını hedeflediklerini ifade eden Bilmez, şunları söyledi:

"2014 yılı ORKÖY faaliyetleri kapsamında Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan orman mahallelerimizde vatandaşları kalkındırma çalışmaları kapsamında sosyal krediler olarak güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi ünitelerinin bir kısmını tamamlamış durumdayız. Dağıtımını tamamlamış olduğumuz mahallelerde yüklenici firmanın sözleşme ve şartnameye uygun olarak, işlem yapıp yapmadığını makine mühendisi ile birlikte kontrol ediyoruz. Amacımız orman bölgesindeki vatandaşlara verilen bu hizmetin kalite ve standartlara uygun olmasını sağlamaktır."

Bilmez, Altınyayla 19, Darıovası 25, Boztopraklı 25, Çiçekli 11 ve Yesilyurt mahallelerinde 8 ünite olmak üzere toplam 88 ünite güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi kurulduğunu, böylece yılda yaklaşık 440 metreküp odunun su ısıtma amaçlı kullanımını ortadan kaldırmış olacaklarını kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Andırın'da Orköy Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement