Android Telefon veya Tablette Geliştirici Seçeneği Nasıl Açılır? - Son Dakika
Teknoloji

Android Telefon veya Tablette Geliştirici Seçeneği Nasıl Açılır?

Android Telefon veya Tablette Geliştirici Seçeneği Nasıl Açılır?

Gizlenmiş olan geliştirici seçeneklerine ulaşmanın yolu aslında oldukça basit.

29.07.2014 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

onunda telefonunuzu root'lamaya veya özel bir ROM yüklemeye karar verdiniz. Belki de Sideload olarak uygulama atmak istiyorsunuz. Bunun için ADB komutları içine girmek ve telefonda yazılımsal ameliyat yapmanız lazım. Bunun yolu ise geliştirici seçeneklerinden geçiyor. Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmek inanılmaz derecede kolay.


Her Android telefon veya tablette "Build numarası" altında gizlenmiş durumda bulunuyor. Sadece Build numarası seçeneği, bazı telefonlarda "Cihaz hakkında", bazılarında ise "Yazılım bilgisi" altında bulunuyor. Birkaç popüler cihazdan örnek verelim;


Stok Android'te: Ayarlar>Telefon hakkında>Build numarası


Samsung Galaxy S5: Ayarlar>Cihaz hakkında>Build numarası


LG G3: Ayarlar>Hakkında>Yazılım bilgisi>Build numarası


HTC One M8: Ayarlar>Hakkında>Yazılım bilgisi>Daha>Build numarası


Build numarasına üst üste tıklayın. Geliştirici olmaya az kaldı uyarıları verir ve geri sayım yapar. 7. tıklama sonunda ise "Bir geliştiricisiniz" uyarısı veriyor. Artık geliştirici seçenekleri ayarlar kısmında mevcut.


Geliştirici seçeneklerini kaldırma


Geliştirici seçeneklerinden kurtulmak istiyorsunuz diyelim, artık ayarlarda görmek istemiyorsunuz. Neyse ki birkaç telefonda bunu yapmak kolay. Stok Android veya HTC One M8'de telefonu sıfırlamadan geliştirici seçeneklerini ayarlar kısmından kaldırmak mümkün. LG G3 veya Galaxy S5 kullanıcıları ise geliştirici seçenekleriyle telefonu kullanmak veya cihazlarını sıfırlamak zorunda.


HTC One M8 veya stok Android'te Ayarlar>Uygulamalar>Ayarlar kısmına gelip "Verileri temizle" seçeneğine tıklayıp tamam dediğinizde geliştirici seçenekleri ana ayarlar kısmından kaldırılmış oluyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Android Telefon veya Tablette Geliştirici Seçeneği Nasıl Açılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement