Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teklif Çağrısı Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teklif Çağrısı Sonuçları Açıklandı

Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teklif Çağrısı Sonuçları Açıklandı

Ankara Kalkınma Ajansı’nın, 2015 yılı mali teklif çağrısı kapsamında üç ayrı destek programı ile toplam 20.000.000 TL tutarında hibenin dağıtılacağı programın sonuçları açıklandı.

06.07.2015 15:06

Ankara Kalkınma Ajansı'nın, 2015 yılı mali teklif çağrısı kapsamında üç ayrı destek programı ile toplam 20.000.000 TL tutarında hibenin dağıtılacağı programın sonuçları açıklandı.

Ankara Kalkınma Ajansı 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında yürütülen İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer (TR51/15/İLTEK), Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler (TR/51/15/SOS(ALT/KAP)) ve Sürdürülebilir

Kalkınma (TR/51/15/SÜR/SÜRKA) Mali Destek Programları sonuçları açıklandı.

Ankara Kalkınma Ajansı 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi çerçevesinde, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu'na (DYK) uygun olarak alınan Yönetim Kurulu kararı gereği 12 Ocak 2015 tarihinde İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer" (İLTEK), "Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler" (SOS) ve "Sürdürülebilir Kalkınma" (SÜRKA) Mali Destek Programları için Proje Teklif Çağrısı yapıldı.

Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden son başvuru tarihi 25 Mart 2015 saat 23.50 olan İLTEK Mali Destek Programı kapsamında 132, son başvuru tarihi 30 Mart 2015 saat 23.50 olan SOS (ALT/KAP) Mali Destek Programı kapsamında 114 ve son başvuru tarihi 30 Mart 2015 saat 23.50 olan SÜR/SÜRKA Mali Destek Programı kapsamında 36 olmak üzere toplam 282 proje başvurusu alındı. Son başvuru tarih ve saati itibarıyla teslim alınan başvuru sayısı noter huzurunda tutanak altına alındı.

Başvuruların Mali Destek Programları Başvuru Rehberleri'ne, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği'ne ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu'na (DYK) uygun olarak, başvuru rehberlerinde talep edilen belgelerin doğru, eksiksiz, yetkili kişilerce imzalı, kaşeli ve/veya mühürlü olarak sunulmuş olması gibi hususlarda idari kontrolü ile başvuru sahibinin, ortaklarının, destek tutar ve oranlarının, destek konularının ve proje uygulama yerinin başvuru rehberinde belirtilen kriterlere uygunluğu gibi hususlarda ise uygunluk kontrolü aşamalarından oluşan ön inceleme yapıldı.

Gerekli kriterleri taşıyan 246 proje teklifi Bağımsız Değerlendiriciler tarafından Ajans hizmet binasında "Mali Kapasite ve İşletme Kapasitesi", "İlgililik", "Yöntem", "Sürdürülebilirlik" ve "Bütçe ve Maliyet Etkinliği" kriterleri çerçevesinde teknik ve mali değerlendirmeye tabi tutularak puanlandı. Her proje teklifi, birbirinden habersiz olarak iki ayrı bağımsız değerlendirici tarafından KAYS-PFD modülü üzerinden elektronik ortamda değerlendirildi.

Bağımsız değerlendiriciler tarafından puanlanan 246 proje teklifi üzerindeki içerik ve mali değerlendirmelerini yine KAYS-PFD modülü üzerinden tamamlayarak Başarılı Proje Teklifleri Listelerini oluşturuldu. Gerekli şartları sağlayan İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek Programı kapsamında 31'i asil 17'si yedek olmak üzere toplam 48, Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek Programı kapsamında tamamı asil olmak üzere toplam 24, Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında tamamı asil olmak üzere toplam 17 ve genel toplamda 89 Başarılı Proje Teklifi'nin 2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenmesi hususu Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'nun 26 Haziran 2015 tarihli ve 2015/05 gündem no'lu toplantısında görüşülerek onaylandı.

Açıklanan teklif çağrısı sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Öncelikle 2015 yılı Teklif Çağrısı'nın Ankara için hayırlı olmasını dilerim. Bu yıl üç başlık altında belirlenen öncelikler doğrultusunda sunulan başarılı projeleri destekledik. İleri teknolojilerde yüksek katma değer, sosyal sorunların çözümünde yenilikçi yöntemler, sürdürülebilir kalkınma başlıklarında başvurusunu aldığımız 282 proje değerlendirildi ve başarılı projelere ilişkin sonuçlar kamuoyuna açıklandı. Bu kapsamda toplam 20 milyon TL tutarında bir kaynağı Ankara'nın kalkınması için kullandırmış olduk. Proje teklif çağrısına ilgi duyan, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarına katılan tüm Ankaralılara Ajansımız adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Başarılı proje sahipleri, düzenlenecek bilgilendirme toplantıları vasıtasıyla yapılacak Destek Sözleşmesi ve sonraki sürece ilişkin bilgilendirilecek olup toplantı yer, tarih ve saati kendilerine uygun iletişim araçları ile duyurulacak.

Başarılı Projeler Listesinde "Yedek" durumda olan başvurular, "Asil" durumda olanlardan feragat etme, feragat etmiş sayılma ve bütçe revizyonları sonucu oluşacak bütçe imkanları doğrultusunda her bir proje teklifinin bütçelerinin revize edilerek öngörülen program bütçesinin tamamı kullanılacak şekilde, en yüksek puan alandan başlanarak desteklenecek.

Başarılı projelerin tam listesine Ankara Kalkınma Ajansı web sitesinden ulaşılabilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Teklif Çağrısı Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement