Ankara Kurbanlık Satışları Başladı - Son Dakika
Güncel

Ankara Kurbanlık Satışları Başladı

Ankara Kurbanlık Satışları Başladı

İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar hayvan pazarında sıkı pazarlıklarla alınıp satılmaya başlandı.

04.09.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İç Anadolu'nun en büyük canlı hayvan pazarlarından biri olan Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar hayvan pazarında sıkı pazarlıklarla alınıp satılmaya başlandı. Kurban almak için gelen vatandaşlar fiyatların yüksek olmasından yakınırken, üretici ve hayvan satıcıları ise hayvanların yem ve saman gibi giderleri göz önünde bulundurularak normal olduğunu belirttiler.

Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan pazarı'na çevre il ve ilçelerle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden getirilen büyükbaş hayvanlar, pazarda görücüye çıkıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren hayvanlarını pazara getiren üreticiler, büyüklüğüne göre 2 bin ile 10 bin lira arasında satışa sunuyorlar. Vatandaşlarla hayvan satıcıları arasında yaşanan kurbanlık satışları ile pazar hareketlendi.

Kurbanlık almak için gelen vatandaşlar fiyatların biraz yüksek olmasından yakınırken, üretici ve hayvan satıcıları ise hayvanların yem ve saman gibi giderleri göz önünde bulundurarak normal olduğunu belirttiler.

Hayvan bakmanın ve beslemenin zor olduğunu belirten Fatih Çalış (50) adlı üretici, "Fiyatlar bu yıl normal. 8 aydır gözümüz gibi baktığımız hayvanlarımızı pazara getirdik. 20 malımız vardı, şimdiye kadar 8 adet sattık. Bayrama kadar hayvanlarımızı satıp, inşallah emeğimizin karşılığını alacağız" dedi.

Pazara kurbanlık bakmaya gelen Osman Bakır (68) "Bu yıl kurbanlık bize göre pahalı, ama satıcıya göre ucuz. Biraz bekleyeceğiz. Hesabımızı ve pazarlığımızı yapıp, bir adet alacağız" dedi.

Pazarda kurbanlık hayvan satışları pazarlık usulü dışında kantarda tartılarak kilogram fiyatına göre de satılabiliyor. Buna göre tartılan hayvanlara göre dananın kilogramı16 liradan, düve 14 lira, koyun 9 lira, keçi ise 6 liradan hesaplanıp satılıyor. Belediye ekipleri tarafından pazara getirilen hayvanlara sağlık kontrolü yapılırken, giriş ve çıkışlarda sağlık raporu olmayan hiçbir hayvanın girişine müsaade edilmiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Kurbanlık Satışları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement