Ankaralılar Dilek Tuttu - Son Dakika
Güncel

Ankaralılar Dilek Tuttu

Ankaralılar Dilek Tuttu

Ankaralılar Dün Gece, 'Yıldız Kayması' Olarak da Bilinen Meteor Yağmurunu İzleyerek Dilek Tuttu.

13.08.2010 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, saatte ortalama 50 akanyıldızın atmosfere girdiği gökyüzü şöleni için özel etkinlik düzenledi.

Başkentliler, akanyıldız konusunda bir sunumunun da yapıldığı etkinlikte, akanyıldız yağmurunu şehir ışıklarından uzakta izleme imkanı buldu.

Mevsim itibariyle görülebilen takımyıldızların mitolojik hikayeleriyle birlikte tanıtımının da yapıldığı etkinlikte, Venüs, Satürn, Mars, Jüpiter ve uyduları da izlendi.

AA muhabirine bilgi veren Aü Astronomi ve Uzay Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencisi Gözde Saral, meteorların güneşe yaklaşmasıyla parçalara ayrıldığını, bunun da akanyıldızlar olarak bilinen gök taşlarını oluşturduğunu söyledi.

Görülecek akanyıldızların Perseid meteorundan kaynaklandığını belirten Saral, 10 gün boyunca bu kuyrukluyıldızdan kaynaklanan akanyıldız görmenin mümkün olacağını söyledi.

Meraklıları için keyifli anlar yaşatan akanyıldız yağmuru, dünya için bir tehdit oluşturmuyor. Akanyıldız yağmurlarını izlemek için teleskoba ya da başka bir gözlem aracına ihtiyaç duyulmuyor. Akanyıldızlar, bulutsuz bir gecede çıplak gözle rahatlıkla izlenebiliyor.

Gökyüzünün açık olduğu herhangi bir gecede, gece boyunca en az 5-6 tane akanyıldız görülebiliyor. Perseid meteorundan kaynaklanan akanyıldızların bugün de yoğun şekilde izlenebileceği belirtiliyor.

Akanyıldızların gözlenmesi amacıyla rasathanede düzenlenen etkinlik bugün de devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankaralılar Dilek Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement