Anneler Günü Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Anneler Günü Kutlanıyor

Adana'da siyasi parti temsilcileri ve diğer yetkililer, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

13.05.2012 11:00

Adana'da siyasi parti temsilcileri ve diğer yetkililer, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

CHP İl Başkanı Zeydan Karalar, Anneler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, annelerin yerleri asla doldurulamayacak varlıklar olduğunu, onların sevgi dolu kalpleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla, çocuklarına her zaman zaman ışık olacağını vurguladı.

Sevginin, paylaşıldıkça çoğalan ve dünyayı yaşanabilir hale getiren bir duygu olduğunu ifade eden Karalar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sevginin en önemli kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizdir. Yeryüzünde anne sevgisinin yerine konabilecek başka bir değer bulmak mümkün değil. İlk öğretmenimiz, yol göstericimiz, en cesur koruyucumuz, daimi destekçimiz ve hayattaki en önemli hazinemiz olan annelerimiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Sağlıklı, mutlu, üretken ve huzurlu bir toplumda annelerin katkısı inkar edilemez. Çocuk, kişiliği oluşurken en yakını olan ve sürekli ilişkide olduğu anneden etkilenir. Bu nedenle anne adaylarının kendilerini en iyi biçimde yetiştirmeleri, geliştirmeleri, bilinçli anneler olarak çocuklarına olumlu örnek olmaları çok önemlidir. Annenin çocuğuna verdiği sevgi, yaşamı boyunca gereksinim duyacağı manevi duyguların temelidir. Dünyayı sevgiyle yoğuran ve anlamlı kılan, yaşamımızın en büyük güzelliği biricik annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, onlar için mutluluk ve huzur diliyorum."

MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da, karşılıksız sevginin, merhametin, sabrın, şefkatin timsali olarak tanımladığı bütün annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

İzgioğlu, Anneler Günü mesajında, insanlığın var olmasının ve devamının iki temel taşından biri olan annelik müessesesinin, bütün toplumlarda ama özellikle Türk toplumunda vazgeçilmez bir önemi bulunduğunu ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Annelik müessesesine bizim dini ve milli öğretilerimizde apayrı önem atfedilmiştir. Sevgili Peygamberimiz 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyururken, Cenab-ı Allah'ın, 'Öf bile demeyiniz' emriyle taçlandırdığı bu güzide müessese, milli varlığımızın da teminatıdır. Karşılıksız sevmenin yegane temsilcileri olan annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin en önemli manevi kaynaklarındandır."

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner ise, karşılıksız sevgi, şefkat ve hoşgörünün temsilcileri olan annelerin Anneler Günü'nü kutlayıp, şehit annelerine minnet ve şükran sunduğunu kaydetti.

Anneliği dünyanın en kutsal görevi olarak tanımlayan Kobaner, açıklamasında

"Annelerin hakkını ödemek mümkün değil. Dünyaya geldiğimiz andan itibaren iyi birer evlat ve vatandaş olmamız için bütün fedakarlığı gösteren annelerimizin bu özel gününü kutluyorum. Sınır tanımayan sevgi, şefkat ve hoşgörüleriyle her zaman çocuklarını daha ileriye taşımak için çaba harcayan annelerimizden ihtiyaç sahibi olanlara devletimiz de hem maddi hem manevi destek vermektedir" ifadelerine yer verdi.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anneler Günü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement