Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi - Son Dakika
Güncel

Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi

Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayet üzerine gittikleri 4 katlı bir apartmanın üst katının tavuk kümesine dönüştürüldüğünü tespit etti.

26.05.2016 15:37

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayet üzerine gittikleri 4 katlı bir apartmanın üst katının tavuk kümesine dönüştürüldüğünü tespit etti. Zabıta ekipleri tavukları tek tek yakalayıp boşalttıktan sonra, evi temizleyip dezenfekte etti.

Osmangazi zabıta ekipleri, yoğun koku ve horoz sesleri şikayeti üzerine Alacahırka Mahallesi İbrahim Bey Sokak'taki 4 katlı apartmana gitti. Daha önce de geldikleri adreste, apartman sahipleri tarafından 'Arama kararı' olmadığı gerekçesi ile binaya sokulmayan ekipler, bu kez mahkemeden alınan arama kararı ve polis eşliğinde şikayetin geldiği eve gitti. Zabıta ekipleri, önce ev sahibi 75 yaşındaki Sacide Fidan ve 35 yaşındaki oğlu İlyas Fidan'a aldıkları kararı gösterdi. Ev sahibi Fidan'a binanın giriş katınınn kapısını açtıran ekipler, daireden yayılan pis koku ve tavuk kümesini andıran görüntü karşısında şoke oldu.

İçeride tavuk göremeyen ekipler Sacide Fidan ve oğluna tavukların nerede olduğunu sordu. Tavukları yakınlarına verdiklerini söyleyen anne oğluna inanmayan ekipler, bu kaz 4'üncü kata çıkarak daireyi açtırdı. Kapının açılması ile birlikte apartman dairesinde bulunan tavuk ve horozları gören ekipler şaşırdı. Tavuk kümesine dönüştürülmüş evin  bazı odaları kafeslerle ayrıldığını, tavuklar için odaya tünekler yerleştirildiğini, içerideki  koltuk ve diğer eşyaların üzerinde dolanan tavuklardan yayılan ağır koku, ekipleri zor durumda bıraktı.Maskelerle girdikleri dairede nefes almakta zorlanan ekipler, içerideki 50'ye yakın tavuğa el koydu. Yarım saat süren tavuk operasyonu sonucunda el konulan tavuklar, Osmangazi Belediyesi'nin hayvan toplama aracına koyularak Botanik Park'taki Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi. Tavukların yakalanıp çıkartılması ardından belediye temizlik işleri müdürlüğü ekipleri, daireleri boşaltıp temizledi. Tavuk pisliğinden arındırılan evler, daha sonra dezenfekte edildi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta ekipleri tavuklarına el koyduğu bina sahibine, 'Belediye emir ve yasakları uygulama yönetmeliğine aykırı davranma' suçundan 219 TL para ceza kesti.  Yetkililer el konulan tavukları bu şartlarda aileye teslim edemeyeceklerini söyledi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Apartman Dairesi Değil Tavuk Kümesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement