Apple A10'un Üretiminden Kim Sorumlu Olacak? - Son Dakika
Teknoloji

Apple A10'un Üretiminden Kim Sorumlu Olacak?

Apple A10\'un Üretiminden Kim Sorumlu Olacak?

iPhone 7'nin işlemcisi hakkında rivayetler devam ediyor.

03.10.2015 18:47
Hasan Uğur Nayır - -

iPhone 6s ve 6s Plus'ta kullanılan A9 sistem çipi Samsung ve TSMC tarafından üretiliyor. Hatta eski raporlarda çip tedariğinde aslan payının Samsung'ta olduğu iddia edilmişti. Şimdi ise A10 hakkında rivayetler var. Neler olduğuna daha yakından bakalım.


Apple'ın planları


Geçmişe kısa bir yolculuk yapalım. Hatırlarsanız A10'un TSMC'ye özel olduğuna dair bir rapor yayınlanmıştı. Tayvanlı yarıiletken üreticisinin Samsung'u oyundışı bıraktığı iddia edilmişti. Fakat endüstri kaynaklarına dayandırılan farklı bir rapora göre Samsung, TSMC ile birlikte iPhone 7'nin sistem çipi olan A10 üretiminden sorumlu olacak. Hatta raporda A10'un 10 nm süreci ile gelebileceği ileri sürülmüş.


Samsung'un 10 nm FinFET süreci deneme üretimlerine 2015 sonunda, asıl seri üretime ise 2016 sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Rapordaki 10 nm iddiası ile çelişkili bir durum. Sonuç olarak bu tür iddiaları doğrulamanın herhangi bir yolu yok. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir? iPhone 7'den beklentileriniz nedir? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple A10'un Üretiminden Kim Sorumlu Olacak? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement