Apple'ın Sağlık Uygulaması İnsanları Paranoyak Yapabilir - Son Dakika
Teknoloji

Apple'ın Sağlık Uygulaması İnsanları Paranoyak Yapabilir

Apple\'ın Sağlık Uygulaması İnsanları Paranoyak Yapabilir

Dr. Dushan Gunasekera, HealthKit'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

22.08.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

HealthKit, iOS 8'le birlikte kullanıcıların beğenisine sunulacak. Apple sağlık uygulaması konusunda iddialı. Ama Dr. Dushan Gunasekera bu konuda farklı düşünüyor. Forbes tarafından yayınlanan raporda Gunasekera, HealthKit'in potansiyel doğruluğu konusundaki endişelerini belirtti.


Dr. Dushan Gunasekera şunları söyledi, "Bir doktor hastanın kan basıncı, glikoz gibi değerlerine bakıp bunların doğruluğunu garanti edemez. Bu nedenle bir doktorun telefona bakıp da tanı koyması oldukça düşük."


Ama Dushan Gunasekera'yı endişelendiren sadece doğruluk değil, diğer konu gizlilik. Doktor bazı insanların daha paranoyak hale girebileceğine de inanıyor. Gunasekera ayrıca insanların grafik biriminde bir şey görmesini ve bunu büyük bir sorun olarak yorumlamasını risk olarak görüyor.


Apple, güvenilir bir platform oluşturmak için tıp alanında deneyime sahip birçok profesyonelle çalıştı. Bazılarını kadrosuna kattı. HealthKit yardım edebilir. Şeker hastaları için kan şekerinin düşmesi durumunda uyarması gibi konularda kullanılabilir. HealthKit'in neler sunacağını zaman geçtikçe görebileceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple'ın Sağlık Uygulaması İnsanları Paranoyak Yapabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement