Apple Pencil, Surface Pro 4'ün Kaleminden Daha mı İyi? - Son Dakika
Teknoloji

Apple Pencil, Surface Pro 4'ün Kaleminden Daha mı İyi?

Apple Pencil, Surface Pro 4\'ün Kaleminden Daha mı İyi?

Microsoft'un ve Apple'ın yeni yıldız ürünleri masaya yatırıldı.

12.11.2015 16:47
Hasan Uğur Nayır - -

Bu sene Apple, iPad'i bir adım daha ileri taşıyarak iPad Pro'yu ortaya çıkardı. iPad Pro'la birlikte isteğe bağlı olarak alınabilecek Apple Pencil adında kalem ve klavye var. Klavye kullanımı ve kalem, iPad Pro'yu Surface Pro 4'e karşı alternatif bir ürün haline getiriyor.


Hatırlarsanız Apple, iPhone 6s tanıtımında kalemi (Apple Pencil) duyurduğu zaman "Neredeyse hiçbir gecikme olmuyor" ve "Son derece duyarlı" vurgularıyla açıklama yapmıştı. Peki gerçekten böyle mi? Apple Pencil, Surface Pro 4'ün kalemi karşısında nasıl bir performans gösteriyor? İşte bu soruların cevabını Angel Jimenez de Luis yanıtlamaya çalıştı. En iyisi neler olduğuna daha yakından bakalım.


Rakipler karşı karşıya


Gazeteci ve fotoğrafçı olan Angel Jimenez de Luis, Apple Pencil ve Surface Pro 4 Stylus'u yavaş çekimde kaydedilmiş (120 FPS) videoda karşılaştırdı.


Videoların arkasındaki fikir aslında iki ürün arasındaki gecikmeyi göstermek. Direkt olarak sonuca geçecek olursak Apple Pencil, Surface Pro 4'ün kalemine göre biraz daha iyi iş çıkartıyor. Ama 120 FPS'de görünen böyle, normal hızlarda ortalama bir kullanıcı farkı anlamayabilir.


Ortada şöyle bir durum da var. Microsoft Surface Pro 4'de OneNote uygulaması, iPad Pro'da ise Notlar uygulaması kullanılmış. Aslında aynı uygulama üstünde karşılaştırılma yapılsa performans açısından daha belirleyici olabilir. Siz bu duruma ne dersiniz?



Videoda herhangi bir sorun oluşursa buraya tıklayın.



Videoda herhangi bir sorun oluşursa buraya tıklayın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Pencil, Surface Pro 4'ün Kaleminden Daha mı İyi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement