Apple Suçlandığı Anti-Tröst Davasını Kazandı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Suçlandığı Anti-Tröst Davasını Kazandı

Apple Suçlandığı Anti-Tröst Davasını Kazandı

1 milyar Dolar'lık bir cezaya maruz kalmasına az kala, Apple firması iPod'larla ilgili açılmış olan anti-tröst davasını kazanmayı başardı.

17.12.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 milyar Dolar'lık bir cezaya maruz kalmasına az kala, Apple firması iPod'larla ilgili açılmış olan anti-tröst davasını kazanmayı başardı.

Aralık'ın ilk haftası haberini verdiğimiz, Apple'ın suçlandığı anti-tröst davası ile ilgili sonuç geldi. Apple bu davada bazı kullanıcıların iPod müzikçalar cihazlarından, bilgileri haricinde bazı şarkıları silmiş olmakla suçlanıyordu. 2006-2009 arası gerçekleştiğine inanılan olayla ilgili açılan davayı Apple kazandı.

Apple bu davada rakip müzik servislerinden indirilip, iPod müzik oynatıcıya yüklenen MP3 dosyalarını otomatik olarak silmekle suçlanıyordu. Bir hafta boyunca süren davada, DRM ismi verilen telif koruma teknolojisinin, bazı dosyaların silinmesine yol açmış olabileceği bilgisi verildi. Apple müzik dosyalarında DRM kopya koruma teknolojisi kullanılmasının, hem müzik üreticilerinin, hem de kulanıcıların haklarının korunması amaçlı olduğunu söylemişti.

Eğer davayı açan kullanıcı grubu kazansaydı, Apple firması 1 milyar Dolar'ı aşacak bir ceza ödeyecekti. Ama dava ile ilgili karar veren jüri, cihazın ve DRM uygulamasının yasal olduğuna karar verdi ve Apple bu dev cezayı ödemekten kurtuldu.

Bu arada Apple'ın kazandığı bir başka zafer de, 2005-1010 arası Apple'dan bilgi sızdırdığı anlaşılan eski yöneticilerden Paul S.Devine'in ceza alması oldu.

The post Apple Suçlandığı Anti-Tröst Davasını Kazandı appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Apple Suçlandığı Anti-Tröst Davasını Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement