Apple Tüm İos Uygulamaları 64-bit'e Geçsin İstiyor - Son Dakika
Teknoloji

Apple Tüm İos Uygulamaları 64-bit'e Geçsin İstiyor

Apple Tüm İos Uygulamaları 64-bit\'e Geçsin İstiyor

AppStore'daki tüm uygulamaların 32-bit koddan 64-bit kod yapısına geçmesi için Apple'dan son uyarı geldi, Şubat'a kadar zaman var.Yaklaşık bir senedir tüm iPhone ve iPad modelleri 64-bit işlemciler kullanıyor.

23.10.2014 09:21

AppStore'daki tüm uygulamaların 32-bit koddan 64-bit kod yapısına geçmesi için Apple'dan son uyarı geldi, Şubat'a kadar zaman var.

Yaklaşık bir senedir tüm iPhone ve iPad modelleri 64-bit işlemciler kullanıyor. Ayrıca sadece Apple'ın cihazlarında kullandığı A7 ve A8 işlemciler değil, iOS 7 ve 8 işletim sistemleri de 64-bit kod üzerine kurulmuş durumda. Bu durum 32-bit uygulamalarda sorun var anlamına gelmiyor ama Apple uygulamaların daha verimli çalışması için hepsinin 64-bit kod desteğinin olmasını istiyor.

Apple son yaptığı uyarı ile iOS uygulama geliştiricilerini, App Store'daki tüm uygulamalarını 64-bit destekleyecek şekilde güncellemeleri yönünde bilgilendirdi. Bu dönüşüm için son tarih olarak 1 Şubat 2015 verildi. Şubat'tan itibaren App Store'da yayınlanması için Apple'a gönderilen uygulamaların da iOS 8 SDK'ya (Software Development Kit – Yazılım Geliştirme Seti) uygun olması şartı konuldu.

64-bit destekleyen uygulamaların artması durumunda, yeni işlemcilerde ve cihazlarda sistem kaynakları çok daha verimli kullanılacak ve ciddi performans artışları görülecek. Geliştiriciler için bu değişikliğin yapmanın çok zor veya uzun sürecek bir iş olmadığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

The post Apple Tüm iOS Uygulamaları 64-bit'e Geçsin İstiyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Apple Tüm İos Uygulamaları 64-bit'e Geçsin İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement