Apple Watch Ülkemizde Resmi Olarak Satışa Sunuldu - Son Dakika
Teknoloji

Apple Watch Ülkemizde Resmi Olarak Satışa Sunuldu

Apple Watch Ülkemizde Resmi Olarak Satışa Sunuldu

Apple'ın akıllı saati sonunda Türk kullanıcıları ile buluştu.

31.07.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Kısa süre önce Apple Watch'un ülkemizde 31 Temmuz'da çıkacağı duyurulmuştu. Günler geçti ve artık Apple Watch resmi olarak satışa çıktı. Saat üç modelden oluşuyor. Sport modeli 1249 TL'lik başlangıç fiyatıyla en ucuzu. Paslanmaz çelik modelde en düşük fiyat 1999 TL. Bunlar alınabilir olanlar. Altın Apple Watch'un fiyatı 34.000 TL'den başlıyor, 50.000 TL'ye kadar çıkıyor. Kısaca altın model için araba parası bayılmak gerekli.


Apple Watch'ta şu anda watchOS 1.0.1 sürümü var. Fakat bu sürümde Apple Watch uygulamasının yalnızca kullanıcı arayüzü saat üzerinden, diğer kodlar ise (Bluetooth ile) telefon üzerinden çalışmakta (App Extensions). WatchOS 2 ile birlikte bu durum değişiyor. Biraz daha açmak gerekirse watchOS 2 ile birlikte uygulamanın kaynak kodları da Apple Watch üzerinde çalışır hale geldi. Bir başka deyişle artık iPhone'a gerek yok. Ayrıca watchOS 2 geliştiricilere Taptic Engine, mikrofon, kalp atışı sensörü, ivmeölçer diğer sensörlere de erişim imkanı sağlıyor.


Uzun zamandır Apple Watch'taki yerel veya yerli uygulama desteği diye dile getirdikleri durum böyle. Zaten watchOS2 betasında birçok geliştirici şimdiden ilginç işlere imza attı bile. WatchOS2'un son sürümüyle birlikte son kullanıcılar için Apple Watch'ta işler farklı boyuta gelebilir.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Watch Ülkemizde Resmi Olarak Satışa Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement