Apple Yeni Bir Şirketi Daha Satın Aldı - Son Dakika
Teknoloji

Apple Yeni Bir Şirketi Daha Satın Aldı

Apple Yeni Bir Şirketi Daha Satın Aldı

Apple yeni alımlara devam ediyor.

26.03.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Her ne kadar Apple Watch ve diğer ürünlerden bahsetsek de, Apple perde arkasında sessiz sedasız işler çevirmeye devam ediyor. Cupertino'lu teknoloji devi son olarak NoSQL veritabanı ve yazılım konusunda uzman olan FoundationDB'yi satın aldı. Bu satın alımın Apple'ın kendi bulut tabanlı hizmetlerini desteklemek amaçlı olduğu düşünülüyor.


FoundationDB, NoSQL veritabanları ile ACID işlemlerini birleştirip veritabanı teknolojisi geliştirmek amacıyla 2009 yılında kuruldu. Hacker News'in raporuna göreyse bu gelişme veritabanı kullanan bazı geliştiriciler için baş ağrısına sebep olabilir.


Apple ise konuyla alakalı olarak ne satın almayı inkar eden ne de doğrulayan klasik bir cevap verdi. Şirket, "Apple zaman zaman küçük teknoloji şirketlerini satın alır ve genellikle planlarımızdaki amaçlarımızı ise tartışmayız." açıklamasında bulundu.


Diğer taraftan veritabanı teknolojisi oyunlar, analitik ve online mağazalar gibi Apple'ın farklı iş kollarında değerlendirilebilir. Ayrıca iOS cihazlar için iCloud hizmetlerinin geliştirilmesi veya iTunes'a destek için de bu teknoloji kullanılabilir. Başka bir rivayet ise Apple TV'nin online stream servisi için kullanılacağını ileri sürüyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Apple Yeni Bir Şirketi Daha Satın Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement