Araştırma Görevlisi Öztürk'e Ödül - Son Dakika
Sağlık

Araştırma Görevlisi Öztürk'e Ödül

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü araştırma görevlisi Zeynep Öztürk, Sağlık Güvenliği Partnerleri üyelik ödülüne layık görüldü.

27.09.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü araştırma görevlisi Zeynep Öztürk, Sağlık Güvenliği Partnerleri üyelik ödülüne layık görüldü.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Öztürk, dünyadaki sağlık güvenliğinin güçlendirilmesi amacı doğrultusunda geniş çaplı çalışmalarda bulunan Sağlık Güvenliği Partnerleri üyelik ödülüne layık görüldü.

Ödül, dünyada sağlık bilimleri, doğa bilimleri, global sağlık güvenliği ve geliştirilmesi alanlarına ilgili olan, alanında başarılı lisansüstü öğrencilere, dünya sağlık sorunlarına 30 yıldır çözüm bulmaya çalışan ve bügüne kadar 42 farklı ülkede 26 proje desteklemiş Sağlık Güvenliği Partnerleri tarafından veriliyor.

48 kişi bu ödülü aldı

Ödül, bugüne kadar 48 kişiye verilirken, genç bilim insanlarının dahil edileceği programın hedefleri arasında, alanla ilgili uluslararası düzeyde öğrencileri buluşturmak, gerekli danışmanlığı sağlamak ve dünya sağlık sorunlarına çözüm olabilecek projeler oluşturmaya yardımcı olmak yer alıyor.

Bu ödül sayesinde Öztürk, 4-7 Kasım tarihlerinde Avusturya Viyana'da gerçekleştirilecek olan "Hızla Artan Hastalıklar ve Mücadele Toplantısı"na bursiyer olarak katılacak ve devamında her hafta gerçekleşecek olan online eğitim, tartışma ve iletişim görüşmeleri sayesinde çalışmalarına devam edecek.

Toplantıda viral hastalıklar, sebep olan virüsler, görüldüğü ülkeler ve sebepleri üzerine uzman kişilerle fikir alışverişinde bulunacak olan Öztürk, sağlık politikaları, yasal düzenlemeleri ve biyo-terörizm gibi konularda da eğitim alacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Araştırma Görevlisi Öztürk'e Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement