Arıcılığa Polen Tuzaklı Kovan Desteği - Son Dakika
Yerel

Arıcılığa Polen Tuzaklı Kovan Desteği

Arıcılığa Polen Tuzaklı Kovan Desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere Polen Tuzaklı Kovan Altlığı, ana arı ve polen dağıtıldı.

14.08.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere Polen Tuzaklı Kovan Altlığı, ana arı ve polen dağıtıldı.

Adıyaman'da GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen Organik Arı Ürünleri Üretimimin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Adıyaman'da 50 çiftçiye 30'ar adet olmak üzere bin 500 adet polen tuzaklı altlık dağıtıldı. Kahta İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen tören ile kovan altlıkları dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Atilla Öztokmak yaptığı açıklamada, "Organik Arı Ürünleri Üretimimin Yaygınlaştırılması Projesi ile birlikte bundan böyle arıcılarımızın geleneksel kalıpları kırarak yeni ürün ve yöntemlere yönelmeleri sağlanacaktır. Kovanların modernleştirilmesi ve polen tuzaklı kovanların yaygınlaştırılmasıyla bal üretimine ilave olarak polen üretimi ile gelir düzeyi artacaktır. Projemiz yüzde 70 devlet desteklidir. Proje kapsamında çiftçilere organik kovan, ana arı, temel petek ve sertifikasyon ücreti dahil olmasıyla beraber çiftçilerimiz gelecek yıldan itibaren organik arıcılığa başlayacaktır" dedi.

Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can ise konuşmasında, "Bir çok alanda olduğu gibi arıcılık alanında da organik üretim çalışmalarına başlandı. Adıyaman'da kurulan arıcılar birliğine arıcılarımızın büyük bir kısmı üye olarak daha modern ve organik arı ürünleri için çalışmalarını devam ettirmektedir. Kahta ilçesinde 9 çiftçimiz olmak üzere Adıyaman genelinde 50 çiftçiye 30'ar adet polen tuzaklı kovan, ana arı ve polen dağıtıldı" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arıcılığa Polen Tuzaklı Kovan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement