Asbestli İçme Suyu Boruları Değiştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Asbestli İçme Suyu Boruları Değiştiriliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) asbestli içme suyu borularını değiştiriyor MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zaviye Mahallesi'ndeki asbest boruların değiştiğini ifade ederek, zamanla Malatya genelinde eski boruların tamamının değişeceğini aktardı.

19.10.2015 16:17

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) asbestli içme suyu borularını değiştiriyor

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Zaviye Mahallesi'ndeki asbest boruların değiştiğini ifade ederek, zamanla Malatya genelinde eski boruların tamamının değişeceğini aktardı.

İlk etapta Malatya merkez ilçelerin mahallerinde çalışmaların başladığını kaydeden Çakır, "Zaviye Mahallesi'nde içme suyu şebeke hattı yenileme çalışmalarına başladık. Zaviye Mahallemiz için 3 bin metrelik bir çalışma yapacağız. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak bu çalışmamız için 300'lük, 400'lük, 700'lük çelik boru ile 100'lük ve 200'lük duktil boru, 110'luk PVC boru kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Çakır, ayrıca 28 vana yerleştirme ve 25 abone bağlantı çalışması gerçekleştirileceğini, çalışmaların tamamlanmasıyla halkın daha temiz su içme imkanı bulacağını vurguladı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir de asbest boruların değişimine başladıklarını belirterek, "Zaviye'de yaklaşık bin metre 700'lük asbest borumuz vardı. 30 bin abonemizin kullandığı ana hattı değiştiriyoruz" dedi.

Daha sağlıklı borulardan su içmek için çalışmaları başlattıklarını kaydeden Özdemir, yaklaşık 3 bin metrelik bir hattın yeniden yapılacağını, bu hatların büyük bir kısmının çelik olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Asbestli İçme Suyu Boruları Değiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement