Aşık Veysel Türkülerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aşık Veysel Türkülerle Anıldı

Aşık Veysel Türkülerle Anıldı

Aşık Veysel, vefatının 41’inci yılında Sancaktepe’de düzenlenen programda türkülerle anıldı.

22.03.2014 09:34

Aşık Veysel, vefatının 41'inci yılında Sancaktepe'de düzenlenen programda türkülerle anıldı.

Dünyaca ünlü Türk Halk Ozanı Aşık Veysel, 41'inci ölüm yıldönümünde Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Genco Erkal Kültür Merkez'inde gerçekleştiren programda Ahmet Özdemir, büyük ozanın gönül gözüyle yaşadığı dünyayı anlattı. Slaytlar eşliğinde Aşık Veysel'in hayatını anlatan Özdemir, halk ozanının her kesimden insana hitap ettiğini söyledi. Programda daha sonra Ali Bedir ve Enver Merallı usta aşığın dillerden düşmeyen türkülerini seslendirdi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'e rahmet dileyerek, "Önemli olan geride iz bırakmak" dedi.

5 yıldır çeşitli etkinliklerle Aşık Veysel'i andıklarını belirten Başkan Erdem, "Büyük bir halk aşağı, büyük bir ozan. Çok derinden sözleri var. Aşıklar, gönül dünyaları geniş, insan sevgisiyle yüklü insanlardır. Merhamet duyguları yüksektir. Aşık Veysel de yaşadığı dönemin en önemli bir ozanıydı" diye konuştu.

Başkan Erdem, gelecek yıllarda uluslararası çapta Aşık Veysel'i anma programı gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Erdem, sanatçılara çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aşık Veysel Türkülerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement