Aşırı Sıcaklara Çözüm Atom Ve Bici Bici - Son Dakika
Güncel

Aşırı Sıcaklara Çözüm Atom Ve Bici Bici

Aşırı Sıcaklara Çözüm Atom Ve Bici Bici

Şanlıurfa'da aşırı sıcaklar karşısında serinlemek isteyen vatandaşlar halk arasında 'palıza' olarak bilinen bici bici ve atom içeceğine ilgi gösteriyor.

04.08.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği yaz aylarında serinlemek isteyenlerin ilk adresi bici bici ve soğuk içecek satan iş yerleri.

Doğal karışımlarla yapılan atom ve bici bici vatandaşlar tarafından son dönemlerde giderek artan bir tüketim haline geldi. 10 yıla yakındır soğuk içecek satışı yapan İsmail Aslan özellikle diyet yapanlar ve sıcaklardan dolayı bunları tükettiğini söyledi.

Aslan, "Atom birçok içeceğe oranla son derece faydalı. Doğal ve serin olmasından dolayı harareti önler. Bununla birlikte içinde bal, ceviz, süt, muz ve çilek gibi bir çok doğal maddenin olmasından dolayı insanlara doğal enerji verir. İçerisine soğuk süt koymamızdan dolayı en çok yaz aylarında tüketiliyor. Özellikle diyet yapan kişilerde bunu tercih ediyor. Sindirim sistemi ve bağırsakların çalışmasını sağlıyor. Aşırı sıcaklarda ağır yemek istemeyenler buraya gelip bu içeceği tercih ediyorlar. Atom'un yanında her türlü meyvenin burada soğuk bir şekilde suyunu çıkarıp ikram ediyoruz. Müşterilerin bunları tercih etmesinin en önemli sebebi doğal olması" dedi.

Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun içerisinde su, süt ve nişasta var. Bunları kaynatıp hazırlıyoruz. Bu soğuyunca doğrayıp kaseye koyuyoruz. Bunun üzerine rendelediğimiz buz, muz ve şerbetini koyuyoruz. Buda Urfa gibi sıcak şehirlerde çok tüketiliyor. Bununda içerisinde herhangi bir katkı maddesi yok. Buda sıcaklarda son derece sağlıklı."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Aşırı Sıcaklara Çözüm Atom Ve Bici Bici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement