Askere Gideceklere Celp Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Askere Gideceklere Celp Uyarısı

Askere Gideceklere Celp Uyarısı

Yalova ve ilçelerine kayıtlı 1994 ve daha yaşlı doğumlu asker adaylarının sevklerinin 5 8 Mayıs ve 18 20 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

22.04.2014 10:41  Güncelleme: 12:38

Yalova ve ilçelerine kayıtlı 1994 ve daha yaşlı doğumlu asker adaylarının sevklerinin 5-8 Mayıs ve 18-20 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Yalova Askerlik Şubesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalova ve ilçelerine kayıtlı 1994 ve daha yaşlı doğumlu, yükümlülerden birinci grupta yer alanlar 5-8 Mayıs, ikinci gurupta yer alanlar ise 18-20 Haziran tarihleri arasında Yalova Askerlik Şubesine gelerek sevklerini yaptıracaklar.

Bu yükümlülerin adreslerine ayrıca sevk için çağrı tebligatı çıkarılmayacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sevk için yükümlüler yanlarında nüfus cüzdanı aslını getirmeleri gerekmektedir. Sevk için Askerlik Şubesine başvurmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanununun ilgili maddelerine göre cezalı duruma düşecekler. İl ve ilçelere kayıtlı yükümlüler, sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeleri askerlik şubesi ilan levhasına asılmıştır. Birinci grupta bulunanlar 21 Nisan, ikinci grupta bulunanlar ise 9 Haziran'dan itibaren nüfus cüzdanları ile beraber askerlik şubesine müracaat edebilirler. Askerlik Şubesi tarafından yükümlülerin, şubede mevcut adreslerine sevk için çağrı tebligatı çıkarılmayacaktır. Yükümlülerin, sevk çağrı pusulası beklemeksizin şubemize başvurması gerekmektedir. Şubesiz askere sevk (e-sevk) işlemleri ise T.C. kimlik numarası ve kişisel şifresiyle gireceği e-devlet kapısında yer alan 'asal sevk başvurusu' menüsünden yapılabilecektir." 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Askere Gideceklere Celp Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement