Askere "Kınalı" Uğurlama - Son Dakika
Güncel

Askere "Kınalı" Uğurlama

Görüntü Dökümü : Kına yakma töreninden genel görüntü Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'nın konuşması Askere gidecek gençlere kına yakılması= Belediye başkanının geçlerle halay çekmesi Askere "kınalı" uğurlama Gaziosmanpaşa'da askere gidecek gençler için tören düzenlendi, avuçlarına kına yakıldı Gaziosmanpaşa'da askere gidecek gençler için uğurlama töreni düzenlendi.

29.01.2016 22:01

Görüntü Dökümü :

Kına yakma töreninden genel görüntü

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı'nın konuşması

Askere gidecek gençlere kına yakılması=

Belediye başkanının geçlerle halay çekmesi

Askere "kınalı" uğurlama

Gaziosmanpaşa'da askere gidecek gençler için tören düzenlendi, avuçlarına kına yakıldı

Gaziosmanpaşa'da askere gidecek gençler için uğurlama töreni düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesince GOPARK Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe askere gidecek 153 genç ve yakınları katıldı.

Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, burada yaptığı konuşmada, gençlerin hayatları boyunca elde edemeyecekleri tecrübelerin olacağı bir vazifeye başlayacağını söyledi.

Askerliğin hayatın bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Usta, "Askere gidip geldiğiniz zaman hayata bakışınız, konuşmanız, oturup kalkmanız, hatta yürümeniz değişecek. Çünkü hani derler 'ya askere gidip gelinceye kadar gençler anasının kuzusudur.' Gerçi askerden döndükten sonra, evlendikten sonra, baba olduktan sonra, dede olduktan sonra bile anasının kuzusu hala geçerli. Askerden sonra göreceksiniz hayata bakışınız değişecek. Çünkü orada kendinize olan özgüveninizi kazanmış olacaksınız. Çünkü orada insanlarla olan ilişkilerinizde hayata bakışı kazanacaksınız. Çünkü orada sorumluluğun ne demek olduğunu, vatanın orada size yüklemiş olduğu sorumlulukla hayata bakışın ne demek olduğunu çok daha iyi anlamış olacaksınız" diye konuştu.

Sadece oraya gidip sorumlulukları yerine getirmenin askerlik yapmak olmadığını belirten Usta, "Belki ilk giderken belki ilk başladığınız zaman askerlik size uzun bir süre gibi gelecektir ama askerliği yaptığınız zaman keşke birkaç ay daha kalıp orada biraz daha tecrübe kazanayım diyeceksiniz" ifadesini kullandı.

Etkinlikte asker adaylarına ve bir koça kına yakılırken sonrasında halaylar çekildi. Yemekli gerçekleşen programda asker adaylarına ayrıca yeşil asker çantası hediye edildi.

Program, yemek yenildikten sonra yapılan yemek duası ile sona erdi.

Askere "Kınalı" Uğurlama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Askere 'Kınalı' Uğurlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement