Astsubaylar Özlük Haklarını İstiyor - Son Dakika
Yerel

Astsubaylar Özlük Haklarını İstiyor

Astsubaylar Özlük Haklarını İstiyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Aydın Şubesi, önceki gün Ankara’da başlayan ölüm orucu eylemine Aydın’dan destek verdi.

06.03.2014 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Aydın Şubesi, önceki gün Ankara'da başlayan ölüm orucu eylemine Aydın'dan destek verdi.

Konu ile ilgili dernek binasında açıklama yapan TEMAD Aydın Şube Başkanı Bayram Erdoğdu, özlük haklarının verilmesini istedi.

Sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılmadığına dikkat çeken Erdoğdu, "Genel Başkanımız Ahmet Keser'in yıllarca ve defalarca yaptığı açıklamalara cevap verilmedi. Sonunda gelinen noktada ölüm orucu kararı alındı" dedi.

Aydın'da TEMAD olarak 173 üyeye ulaştıklarını kaydeden Erdoğdu, "En büyük sorunumuz İntibak Yasası. Astsubaylar, her zaman ikinci dereceden emekli oldu. Oysa, astsubaylarla aynı işleri yapan subaylar,daha iyi şartlarda emekli oldu.Hakkımızı istiyoruz"diye konuştu.

15 Mart'ta ölüm orucuna destek vermek amacıyla Ankara'ya gideceklerini ifade eden Erdoğdu,"127 bin astsubay emeklisi var. Hala muazzaf olarak hizmet eden 95 bin astsubay var. Bu rakam, aileleri de kapsadığında yaklaşık 1 milyon kişi yapıyor. Daha önce sivil memurlara tanınan hakları almak istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Astsubaylar Özlük Haklarını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement