Atatürk Havalimanı'nda Kar Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda Kar Nöbeti

İstanbul'da geceyarısından itibaren yoğun kar yağışı beklenirken, Atatürk Havalimanı'nda uçuşların olumsuz etkilenmemesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 'Kar Timi' hazır kıta bekliyor.

05.01.2015 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da geceyarısından itibaren yoğun kar yağışı beklenirken, Atatürk Havalimanı'nda uçuşların olumsuz etkilenmemesi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) 'Kar Timi' hazır kıta bekliyor.

Akşam saatlerinden itibaren göreve başlayan DHMİ'nin 'Kar Timi', Atatürk Havalimanı pistleri, taksi yolları ve havalimanına inen-kalkan uçakları kar ve etkilerinden korumak amacıyla bütün hazırlıklarını tamamladı. DHMİ'nin "karla mücadele" kapsamında 20 aracı da hazır tutuluyor. Atatürk Havalimanı apronundaki özel garajda tutulan araçlar, anında müdahale için hazır kıta bekletiliyor. Karla mücadele için garajda hazır bekletilen araç filosunda, 10 adet karla mücadele aracı, 3 adet kar püskürtme aracı, 2 adet küçük kar temizleme aracı, 1 adet kar üre atma aracı, 2 adet Icing (buz çözmek için kimyasal madde atan) aracı ve 2 adet denetleme aracı bulunuyor.

Personel de, vardiyalı şekilde 24 saat boyunca Atatürk Havalimanı'nda uçuşların olumsuz etkilenmemesi için yoğun çaba harcayacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda Kar Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement