Atatürk'ün Giresun'a Gelişinin 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Giresun'a Gelişinin 90. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresun'a gelişinin 90. yıl dönümü ve Gaziler Günü törenle kutlandı.

19.09.2014 13:32

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 90. yıl dönümü ve Gaziler Günü törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından tören Giresun Liman sahasında sürdü.

Buradaki törende Atatürk'ün Giresun'a gelişi sembolize edildi. Deniz yolu ile getirilen Türk bayrağı bir gazi tarafından Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergörk'e teslim edildi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 90. yıl dönmü ve TBMM tarafından kendisine "Gazi" ünvanının veriliş gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Giresunluların Atatürk'ün en büyük eseri olarak emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçileri olduğunu ifade eden Aksu, "İşgal görmeyen Giresunlular, işgale karşı 42. ve 47. Gönüllü Alaylarla vatan toprağı için canını vermişlerdir. Giresun Uşakları, gösterdiğin çağdaş yolda, yüzünü batıya çevirerek, inançla eserlerinin takipçisidir. Bizler, bugün de 90 yıl önce Giresun'a gelişinizdeki onuru, coşkuyu ve hayacanı aynı şekilde yaşamaktayız. Giresun gençliği, kadınlarımız, çocuklarımız ve bizler manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Daha sonra tören Giresun Millet Bahçesi'nde sürdü. Buradaki tören Atatürk'ün konuşmasının okunması ve il protokolünün, "Şeref Defteri"ni imzalamasının ardından sona erdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Giresun'a Gelişinin 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement