Ateşböceği Serüveni Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ateşböceği Serüveni Devam Ediyor

Ateşböceği Serüveni Devam Ediyor

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, İş Bankası Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi Neşe Sever İlkokulu'nda eğitim desteğini sürdürüyor.

24.11.2015 17:51

17 Ağustos 1999 günü yaşanan depremin ardından, eğitimin hiçbir koşulda kesintiye uğramaması prensibinden yola çıkan Eğitim Gönüllüleri, biri derslik, diğeri bilgisayar dersliği olarak tasarlanmış 2 otobüs ile deprem bölgesinde çalışmalarını başlattı. UMUT 2000 isimli bu 2 otobüs ile Eğitim Gönüllüleri, eğitimin yanı sıra çocukların yüreklerinde umudu yeşertmeye çalıştı. Deprem bölgesinde gerçekleştirilen 6 aylık çalışmanın ardından UMUT 2000'ler, Güneydoğu Anadolu bölgesinde faaliyetlerini sürdürdüler.

UMUT 2000 otobüslerinin gittiği yerlerde çocukların yaşadıkları, Eğitim Gönüllüleri'ne yaşattıkları ve alınan olumlu sonuçlar Gezici Öğrenim Birimi Projesinin oluşmasını sağladı. Gittiği yerlerde geçici bir süre kalıp ışığını yayması, daha sonra farklı noktalardaki farklı çocuklara umut ışığı sağlamasından dolayı bu projeye "Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" adı verildi.

"Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi" projesinin amacı; Eğitim Parkı ve Öğrenim Birimleri olmayan bölgelerde yaşayan çocuklarımıza, Eğitim Gönüllüleri'nin sunduğu hizmeti götürebilmektir.

Ateşböceği Eğitim Programı; yerel ihtiyaçları karşılayabilmek, çocuklar üzerinde kısa sürede etki yaratabilmek amacıyla oluşturulan, çeşitliliği ve uygulama esnekliği olan bir eğitim programıdır. Çocukta özgüven, değerlilik, kendini ifade edebilme, yaratıcılık ve empati gibi duygu ve becerilerin gelişimi; çevre, çocuk hakları, hijyen, teknoloji ve yurttaşlık bilinci gibi konularda farkındalık ve duyarlılık kazanmaları için uygun ortam yaratmayı ve sunmayı amaçlamaktadır.

Eylül ayından bu yana Neşe Sever İlkokulu'nda etkinliklerini sürdüren İş Bankası Ateşböceği, eğlenceli etkinlikleri ve sürpriz hediyeleri ile çocuklarımızın hayatına dokunmayı sürdürüyor. Ateşböceği ev sahibi okullara, İş Bankası'nın desteği ile kitap ve satranç malzemesi desteği vererek, çocuklarımızın çok yönlü eğitim alabilmeleri için çalışmaktadır.
İş Bankası'nın desteği ve Neşe Sever İlkokulu idarecilerinin ev sahipliği ile sürdürülen etkinliklerde eğlenen, öğrenen ve sürekli gülümseyen çocuklarımıza ulaşmanın keyfi ile ateşböceği çalışmaları 2016 Mart ayına kadar sürecektir.
İş Bankası Ateşböceği'nin daha fazla okul ve çocuğa ulaşabilmesi için, ilgi duyan okul idarecileri ve velilerin birim sorumlusuna ulaşmaları yeterlidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ateşböceği Serüveni Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement