Atık Pil Şampiyonları - Son Dakika
Yerel

Atık Pil Şampiyonları

Atık Pil Şampiyonları

Altınordu Belediyesi’nin çocuklarda çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla başlattığı atık pil toplama yarışması sonuçlandı.

15.06.2016 14:14

Altınordu Belediyesi'nin çocuklarda çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla başlattığı atık pil toplama yarışması sonuçlandı. Pil toplama kampanyasında ilçe merkezinde dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Altınordu Belediyesi meclis salonunda düzenlenen ödül törenine kampanyada dereceye giren Karşıyaka Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Atatürk Ortaokulu, Sıraca ilkokulu, Yalçın Çelebi Anaokulu öğretmen ve öğrencileri hazır bulundu. Ödül töreninde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Pil çok faydalı bir malzeme fakat atık olunca çok tehlikeli oluyor. Atık pil toplamada gösterilen hassasiyeti iki yönüyle önemli görüyoruz. Atık pillerin toplanarak gerek çevreyi gerekse içme suyunu kirletmesini önlenmesiydi. Altınordu Belediyesi olarak atık pilleri toplayarak geri dönüşüme kazandırılmasını hedeflemiştik. Bu çerçevede atık pil toplama yarışması bizim açımızdan önemliydi. Bu hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Tüm okullarda bunu yaygınlaştıracağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden velilere kadar herkes bu konuda hassasiyet gösteriyor. İnşallah çocuklarımıza bu duyguyu tamamen yerleştirebilirsek inanıyorum ki çevrede böyle bir olumsuzluk ortadan kalkmış olacak. Ben yarışmada birinci olan okulumuzu ve herkesi canı yürekten kutluyorum" dedi.

Atık pil toplama kampanyası kapsamında iki kategoride düzenlenen yarışmada en çok atık pil toplayan okul kategorisinde Karşıyaka Vilayetler Birliği Anaokulu 463.5 kilogram pil ile birinci, Atatürk Ortaokulu 382 kilogram ile ikinci, Fatsa Ömer Çağatay Kılıç Anaokulu 210 kilogram ile üçüncü oldu.

Mevcuda göre en çok atık pil toplayan okullar kategorisinde 16 mevcudu bulunan Sıraca İlkokulu 14.5 kg. pil toplayarak birinci, 150 mevcutlu Fatsa Anaokulu 105.5 kg. ile ikinci, 239 mevcutlu Yalçın Çelebi Anaokulu ise 125.5 kg ile üçüncü oldu.

'Temiz Çevre İçin Atık Pilleri Toplayalım' yarışmasında dereceye giren okullar adına ziyarete gelen öğretmen ve öğrenciler hediyelerini Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın elinden aldılar. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atık Pil Şampiyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement