Avrupa Birliği E-kitabı" Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği E-kitabı" Tanıtıldı

Avrupa Birliği E-kitabı" Tanıtıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sanver: "E kitap bu şekliyle internetten serbestçe indirilebilecek.

24.09.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla lise öğrencilerine yönelik hazırlanan "Avrupa Birliği e-kitap" projesi tanıtıldı.

Üniversitenin Santralistanbul yerleşkesindeki törende konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, projenin önemini vurguladı.

Projenin üniversitede "akıllı basitleştirme" yöntemiyle hazırlanan bir Avrupa Birliği (AB) kitabıyla başladığını belirten Sanver, daha sonra bu kitabın lise öğrencilerine uyarlandığını ve ardından da e-kitap haline getirildiğini anlattı.

Sanver, kitabın içine animasyon ve bir bilgisayar oyununun da ilave edildiğini dile getirerek, "E-kitap bu şekliyle internetten serbestçe indirilebilecek. Ayrıca öğrencilerin bu kitabı FATİH projesi çerçevesinde edindikleri tabletlerde de kullanabilmeleri sağlanacak" diye konuştu.

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür de e-kitaptan öğrenci ve öğretmenlerin önemli ölçüde istifade edeceğini kaydederek, "Golballeşen, hızla büyüyen ve teknolojinin hızla ilerlediği dünyada, görsel ve etkili öğrenmenin de içinde bulunduğu bir eserin öğrencilere kazandırılmasından dolayı emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından törene katılan Beyoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri bilgisayarlarda hazırlanan AB konulu e-kitabı inceledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği E-kitabı' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement