Avukata, 'Görevi Kötüye Kullanma' Davası - Son Dakika
Güncel

Avukata, 'Görevi Kötüye Kullanma' Davası

BOLU'da, Azmi Sayılır'dan avukatlık ücreti almasına rağmen dava işlemlerini yapmadığı iddia edilen avukat H.O.Ç.'nin, 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

27.09.2016 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOLU'da, Azmi Sayılır'dan avukatlık ücreti almasına rağmen dava işlemlerini yapmadığı iddia edilen avukat H.O.Ç.'nin, 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Azmi Sayılır, Ankara'da ev satın almak için anlaştığı kişiye 50 bin lira kaptırdığını iddia ederek avukat H.O.Ç.'den suç duyurusunda bulunmasını istedi. Avukat H.O.Ç., iddiaya göre Azmi Sayılır'dan vekalet ücreti için 1000 TL, evrak işleri için de 800 TL aldı. Bir süre sonra şikayetiyle ilgili bir soruşturma veya hukuki işlem yapılmadığını öğrenen Aziz Sayılır, avukattan şikayetçi oldu. Avukat H.O.Ç.'nin, 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmasına başlandı.

Sanık H.O.Ç.'nin katılmadığı duruşmada konuşan Azmi Sayılır, avukatın kendisinden para almasına rağmen dava sürecini başlatmadığını söyledi. Sayılır, "Ankara'da ev alırken bir hukuki problem oldu. 50 bin TL paramı kaptırdım. 50 bin TL paramı kurtarmak için avukata başvurdum. O da beni kandırdı. Kendisine dava açması için vekalet vermiştim. Bin 800 TL de para vermiştim. Ancak o davayı açmamış. Ben de daha sonra başka bir avukata başvurdum. Şu anda o dava sürecimiz devam ediyor. Ama benim paramı aldığı halde dava açmayan avukatın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Duruşma, avukat H.O.Ç.'nin ifade vermesi ve delillerin incelenmesi için ertelendi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avukata, 'Görevi Kötüye Kullanma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement