Avusturya'da Irkçılıkla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Avusturya'da Irkçılıkla Mücadele

2013 yılında ırkçılıkla ilgili 731 başvuru yapıldı.

21.03.2014 17:45

Irkçılıkla mücadele eden sivil toplum örgütü ZARA Derneği, Avusturya genelinde 2013 yılı içinde bu yönde 731 başvuru yapıldığını açıkladı.

Dernek, 2013 Yılı Irkçılık Raporu'nu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Raporda, yabancılara karşı ırkçılığın özellikle polis, yargı ve kamusal alanda ortaya çıktığı vurgulandı.

Avusturya genelinde 2013 yılı içinde 731 ırkçılık başvurusu yapıldığı belirtilen raporda, ırkçılığın halka açık yerlerde yüzde 19, internette yüzde 20, siyaset ve medyada yüzde 8, polis ve kamusal alanda yüzde 14, işyerinde yüzde 7, mal ve hizmet alımında 19, ırkçılık karşıtlığında yüzde 5 ve diğerlerinde yüzde 8 olduğu kaydedildi.

Polisin, yabancılara karşı davranışları üzerine çok sayıda olumsuz bildirim olduğu ifade edilen raporda, polislerin yabancılara "siz" diye hitap etmesi gerekirken "sen" diye hitap ettiği ve çoğu zaman "Defol, ülkene dön" şeklinde hakaret içeren ifadelerin kullanıldığı belirtildi.

Yargının, yabancıların şikayetleri konusunda çok yavaş hareket ettiği vurgulanan raporda, bu durumun yabancıların polis ve yargıya olan güvenini sarstığı kaydedildi.

Raporda, ırkçılığa maruz kalanların çoğunun çocuk ve gençlerden oluştuğu ve söz konusu insanların ilerleyen yaşlarda güvensizliğin arttığı ve durumun daha kötüleşmesine yol açtığı aktarıldı.

Grup adına raporla ilgili açıklama yapan ZARA Irkçılık Mağdurları Danışma Merkezi Başkanı Dina Malandi, 15 yıldır ırkçılıkla mücadele ettiklerini ancak yapılan çalışmaların hükümet düzeyinde ciddiye alınmadığını söyledi. Polis, yargı ve diğer kurumların yabancılara karşı davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Malandi, ırkçılığa maruz kalanların çoğunun çocuk ve gençlerden oluştuğunu, bunun durumun daha fazla kötüleşmesine yol açtığını aktardı.

Irkçılığa maruz kalan insanların kendilerini aşağılanmış hissetmelerine rağmen, şikayet etseler bile durumun değişmeyeceğini düşünerek hiçbir şey yapmadığını söyleyen Malandi, "Irkçılığa maruz kalanlar, başlarına kötü bir şey gelir diye polise bile başvuruda bulunmuyorlar. Sorumlu makamların kalıcı bir çözüm için daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avusturya'da Irkçılıkla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement