Ayancık'ta Sel Gitti İzi Kaldı - Son Dakika
Güncel

Ayancık'ta Sel Gitti İzi Kaldı

Ayancık\'ta Sel Gitti İzi Kaldı

Ayancık'ta meydana gelen selin ardından sular çekilince manzara ortaya çıktı.

30.07.2013 17:52  Güncelleme: 15:48

Ayancık'ta 3 gün önce etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde en çok etkilenen bölgelerden biri de Tarakçı Köyü oldu. Tarakçı Köyü'nde suların çekilmesiyle birlikte ortaya çıkan manzara selin boyutunu da gözler önüne serdi. Sel sonrası köy mezarlığındaki birçok mezarın da tahrip olduğu ve mezarların metrelerce sürüklendiği görüldü. Sularının çekilmesinin ardından Sinop -Ayancık karayolunu birbirine bağlayan Gebelit Köprüsü'nün onarım çalışmaları devam ederken su baskınından etkilenen vatandaşlar da temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmeye devam etti.

Olayın ardından selden büyük yara alan Tarakçı Köyü'nde incelemeler yapan ve vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, "Selde mağdur olan vatandaşlara Ayancık Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlayacağız. 3 gün önce meydana gelen sel afeti ilçe merkezimize çok fazla zarar vermedi. Önceki yıllarda yapılmış olan Ayancık çayının ıslah çalışmaları neticesinde, yatak genişliği son yağışları taşımayı bir bakıma başardı. Ayancık'ın doğusunda Sinop'la Ayancık arasında kalan Ağaçlı, Tarakcı ve Bahçeli köyleri bu selden çok etkilendi" dedi.

Başkan Ergün, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Başkan Ergün, "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık bir ay sonra balık sezonu başlıyor ama balıkçılarımızın hemen hemen bütün tekneleri hasarlı. Bir kısmı da zaten şuanda kayıp. Buradaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerini, hem devlet yetkililerimiz, hem de biz yerel idare olarak ilgilenmeye devam ediyoruz. Kısa sürede vatandaşlarımızın çaresizliklerine çare bulma noktasında devletimizin de daha hızlı hareket edebilmesi gerekiyor. Umarım pek çoğu borç içerisinde olan balıkçılarımızın sezon öncesinde büyük umutlarla bakımlarını yaptıkları teknelerinin hasarları kısa sürede telafi edilir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayancık'ta Sel Gitti İzi Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement