Aydın Barosu'ndan Cinsel İstismar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aydın Barosu'ndan Cinsel İstismar Açıklaması

Aydın Barosu\'ndan Cinsel İstismar Açıklaması

Aydın Barosu Kadın Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemeye tepki gösterdi.

21.11.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Barosu Kadın Çocuk ve İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenlemeye tepki gösterdi.

Aydın Barosu'nda düzenlenen toplantıya Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Çocuk Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Av. Asiye Yalçın ve kurul üyeleri katıldı.

Çocuk Hakları Komisyonu adına açıklamada bulunan Av. Asiye Yalçın, bu önerinin kabul edilmesi halinde bu düzenlemeden başta kadın ve çocuklar olmak üzere toplumun her kesimi derin yaralar alacağını belirterek, "Getirilmek istenen düzenlemenin 15 yaşından küçük çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarına yönelik ve yaş konusunda bir alt sınırını yok. Failin yaşı konusunda da bir ayrım getirilmemektedir. Bu durumda 10-12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunan 40-50 yaşlarındaki bir fail, çocuğun 'sözde rızası' ile çocukla evlenebilecek ve cezası ertelenecektir. Kamuoyunu etkilemek adına, önergenin tecavüzleri değil, rızaya dayalı ilişkileri kapsadığını ifade etmek, mağduriyetlerin oluştuğunu savunmak ülke gerçekliğinden, çocukların gelişim süreçlerini değerlendirmekten uzak ve samimiyetsizdir. Ortada bir mağduriyet varsa o da ip atlayacak yaşta olan ve okulda olması gereken çocukların istismara uğraması ve bir ömür istismara maruz bırakacak şekilde evlendirilmesidir. Yine bu teklifin tek seferlik bir düzenleme olduğu belirtilmiş ise de, biliyoruz ki bu teklif bir defa kabul edilirse, vergi affı, bedelli askerlik gibi birkaç senede bir yasalara bu tür geçici maddeler eklenerek çocuk yaştaki kız çocuklarının evlendirilmesine meşruiyet sağlanacaktır" dedi.

Yalçın, TBMM'ye sunulan önerinin geri çekilmesini talep etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Barosu'ndan Cinsel İstismar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement