Aydın'da Lise Öğrencileri İçin Üniversite Projesi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Lise Öğrencileri İçin Üniversite Projesi

Aydın'da 11. sınıfta okuyan 8 bin 900 öğrencinin üniversite tercihi konusunda doğru karar vermelerini sağlamak amacıyla "Adım Adım Üniversite" projesi başlatıldı.

10.04.2015 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 11. sınıfta okuyan 8 bin 900 öğrencinin üniversite tercihi konusunda doğru karar vermelerini sağlamak amacıyla "Adım Adım Üniversite" projesi başlatıldı.

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile imzaladıkları protokol çerçevesinde, fen ve anadolu liseleri ile sosyal bilimler liselerinde okuyan 8 bin 900 öğrencinin üniversite öğrencileri ile buluşturulacağını ifade etti.

Öğrencilere üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını ziyaret imkanı da sağlanacağını ifade eden Töre, mesleki rehberlik, kariyer danışmanlık hizmeti sunulacağını belirtti.

Töre, proje dahilinde öğrencilerin doğru seçim yapmasının amaçlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler belirli bir noktaya kadar hedeflerini koyuyor. Ancak bazen seçim yaparken olaya tam hakim olamıyor. Mesela tıp fakültesini, mühendisliği, öğretmenlikleri kazanan bir öğrenci daha sonra okumaktan vazgeçebiliyor. Bu bölümlerin kendine hitap etmediğini görüyor. Öğrenciler bu çalışmamız vesilesiyle üniversitede derslere girip alan çalışmalarını birebir izleyecek. Laboratuvar çalışmalarına bizzat katılarak bilgi alacak. Üniversiteli abla ve ağabeyleriyle tanışacak. Kampüsü tanıyıp kazandıklarında eğitim alacakları mekanları görecek. Tüm bunlarla öğrencilerin seçecekleri bölümleri tanıyıp doğru karar vermelerine vesile olmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Lise Öğrencileri İçin Üniversite Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement