Çine Esnafına Hijyen Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Yerel

Çine Esnafına Hijyen Eğitimi Verilecek

Aydın'ın Çine ilçesinde, esnafa hijyen eğitimi verilecek.

10.04.2014 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine esnafına hijyen eğitimi verilecek.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hijyen Eğitimi Yönetmeliği" gereği kuaför, hamam görevlileri, kantin işletmecileri, meyve ve sebze, tarım, su ve deniz ürünleri satış elemanları, şarküteri, bakkal ve gıda pazarlama satış elemanları, aşçılar, et ve et ürünleri işletmeciliği elemanları, pastacılar, garsonlar, şefler, su temini elemanları, gıda kontrol elemanları, hububat işletme elemanları, süt işletme elemanları ve zeytin işletme elemanlarının, 1 Temmuz 2014'e kadar hijyen eğitimi alması gerektiğini belirtti.

İlgili sektörlerde faaliyet gösteren esnafın ve çalışanlarının gerekli eğitimi alabilmeleri için Çine Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi müdürlükleriyle işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydeden Uyar, "Kurslar, esnaflarımızın çalışma saatlerine uygun olarak düzenlenecek. Kurs süresi 8 saat olacak. Kurs sonunda kurs bitirme belgeleri dağıtılacak. Bu belgeler kişi hizmet verdiği sürece geçerli sayılacak" dedi.

Uyar, ilgilenenlerin kurs başvurularını Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odasına yapabileceklerini bildirdi.

- Polis Haftası etkinlikleri

Çine İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Murat Kılavuz, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, şehit polis aileleri ile gazileri ziyaret etti.

Ziyaretlerde şehit aileleri ve gazilerle sohbet eden Kılavuz,  "Şehitlerimizi rahmetle anıyor ve onların bize emaneti olan ailelerini sık sık ziyaret edip, hal ve hatırlarını soruyoruz. Gazilerimizle de aynı şekilde sürekli temas halindeyiz" dedi.

Karpuzlu'da da Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencileri Karpuzlu İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret etti.

Polis Haftası dolayısıyla okul müdürü Mehmet Ali Ercedoğan ile emniyet amirliğini ziyaret eden öğrenciler, İlçe Emniyet Amiri Rafet Tokgöz ve polis ekiplerinin günü kutladı. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çine Esnafına Hijyen Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement