Aydın Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Aydın Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı

Aydın Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı

Telefon dolandırıcılığına 2 gözaltı AYDIN'da, bir süre önce cep telefonundan ulaşılan yaşlı bir kadını, kendilerini savcı olarak tanıttıktan sonra korkutarak para ve ziynet eşyalarını alan iki zanlı, aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isteyince polis tarafından yakalandı.

10.04.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Telefon dolandırıcılığına 2 gözaltı

AYDIN'da, bir süre önce cep telefonundan ulaşılan yaşlı bir kadını, kendilerini savcı olarak tanıttıktan sonra korkutarak para ve ziynet eşyalarını alan iki zanlı, aynı kişiyi ikinci kez dolandırmak isteyince polis tarafından yakalandı. Gerçek polisi karşısında gören yaşı yaşı küçük zanlı, korkunca büyük tuvaletini altına yaptı. Telefon dolandırıcılığını kendilerinin yapmadığını, sadece aracılık yaparak adrese gidip parayı aldıklarını söyleyen iki zanlının adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 63 yaşındaki Saadet Muki'ye geçen çarşamba günü cep telefonuyla ulaşan bir kişi, kendini savcı olarak tanıttıktan sonra bir kuyumcu soygunu olduğunu ve isminin olaya karıştığını söyleyerek korkuttu. Soruşturma için para ve ziynet eşyalarını istedi. Telefondaki kişiye inanan Muki, evinde bulunan 2 bin Euro ve 16 bin 300 lira nakil para ile 11 adet cumhuriyet altını, dört yarım altın, altı çeyrek altın ve iki bileziği, evine gelen iki kişiye teslim etti. Yaşadıklarını akşam eşi ve çocuklarına anlatan Saadet Muki, dolandırıldığını anladı. Bunun üzerine durum, polise bildirildi. Ertesi gün dolandırıcılar, tekrar telefonla ulaştıkları Muki'den para isteyince polis harekete geçti. Ev önünde dün (perşembe) saat 15.30 sıralarında önlem alan polis, beklemeye başladı. Polisten habersiz eve gelen S.Y. (17) ve A.B. (18), kıskıvrak yakalandı. Yaşı küçük S.Y., gerçek polisi görünce korkup büyük tuvaletini altına kaçırdı.

KURBANLARI SEÇTİLER

Gözaltına alınan S.Y., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Zanlıların sorgularında; Şanlıurfa'da yaşayan Ahmet A. adına çalıştıklarını, önceden Aydın'a gelip, araştırma yaptıkları ve tespit ettikleri kurbanın dolandırılmasını sağlayarak komisyon aldıkları söyledikleri öğrenildi. İki zanlı, dolandırıcılıktan elde edilen para ve altını Ahmet A.'ya gönderdiklerini söylediği öğrenildi. Ahmet A.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı. İki zanlının emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement