Aysal'dan Fenerbahçe'ye Sert Sözler! - Son Dakika
Spor

Aysal'dan Fenerbahçe'ye Sert Sözler!

Aysal\'dan Fenerbahçe\'ye Sert Sözler!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe ile yaşanan gerginlikten, Fatih Terim’in ayrılığına, Futbol Federasyonu ile ilişkilerden, transfer yasağı iddialarına kadar birçok konuda konuştu.

11.04.2014 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hürriyet'ten Ali Naci Küçük'e özel bir röportaj veren Aysal'ın açıklamalarından ön plana çıkan bölümler şu şekilde...

Fenerbahçe Kulübü Galatasaray'ı 'paralellik' ile suçladı, siz de resmi siteden cevap verdiniz. İki kulüp arasındaki bu gerginlik ne kadar sürecek?

Bana kalırsa Aziz Bey'den sonra bu gerginlik biter. Aziz Bey vasıtası ile bir grubun büyük Fenerbahçe camiasını ipotek altına aldığını düşünüyorum. Bu grup tarih sayfalarına karışmadığı sürece ne Türk sporunda ne de büyük kulüpler arasında dostluk ve samimi ilişki tesis edilemeyecek.

Federasyon, Fenerbahçe'yi kolluyor mu?

Bu çok açık... Federasyon'un kuruluşuna bakın. Bütün kurulları Fenerbahçe tarafından kurulmuştur. 2 tane Trabzonsporlu, 4 tane Beşiktaşlı üye serpiştirilmiş ve diğer bütün üyelikler gerek Yönetim Kurulu gerekse diğer kurullar Fenerbahçe tarafından tayin edilmiştir. Bunları herkes dikkatlice inceleyip, baksın. Bu federasyon tayin ile göreve gelen federasyondur. Seçimle gelen bir federasyon değildir. Zaten tüm kurullar da bunu açıkça gösteriyor.

Aldığınız Terim kararının doğru olduğunu düşünüyor musunuz?

Kaderimi kimsenin eline bırakmadım bugüne kadar. Orada da zor bir karardı. Mevsim başlamıştı. 7 maç geçmişti. Şampiyonlar Ligi başlamıştı. 6-1'lik bir mağlubiyet vardı. Benim o gün Terim'i göndermemin, benim yönümden hiçbir mantığı yoktu. Ama başka bir yol da kalmamıştı. Bizim için bütün yollar tıkanmıştı. Terim gittiği için bir an bile pişman olmadım. Emin olun, yüzde 100 kararımızın doğru olduğunu düşünüyorum. En ufak 'keşke' cümlesini kullanmadım. Keşke hoca bana karşı daha açık olsaydı. ve bende bu yanlış anlaşılmaların içine düşmeden kendi camiam karşısında daha rahat olabilseydim. Bugün kendimi anlatmakta zorlanıyorum. Fatih Terim'i tutma imkanım yoktu.

Mali Kongre'de yapacağınız erken seçim oylamasında genel kurul kongre isterse aday olur musunuz?

Net olarak adaylara bakarım. Galatasaray başkansız kalmaz. Galatasaray artık bugün pervaneli bir uçak değil. Boeing 787... Bu uçağı yönetecek pilotları görebilirsem, onlara destek veririm, aday olmam. Ama eğer bir, iki tane Galatasaray'ı felakete götüreceğini gördüğüm iddialı isimler çıkarsa o zaman bende aday olurum. Katiyetle Galatasaray'ı acemi pilota bırakmam. ve camia seçimini yapar. Benim için de bu iyi olur. Ben Galatasaray'a "Seçim yapıyorum" diye gelmek istemem. Ben geçen sene seçim hakkımı kullandım. Bir kez daha "Seçim yapalım arkadaşlar" demem. Camia isterse buna uyarım. Bu endişe duyduğum bir genel kurul değil.

Avrupa'dan men cezası alacağınız iddia ediliyor...

UEFA Fair Play için 2011 yılına kadar böyle bir şey yoktu. Bunun efektif olarak devreye girmesi, 2014… Yani bu yıl devreye giriyor. Burada 45 milyon euro'luk limit var. Bunu 9.4 milyon euro aşmışız. UEFA bize "Limiti aştın, cezanı kestim" demiyor. Soruyor "Bu limiti neden geçtin, anlat" diyor. İkincisi, "Sen bu zararı nasıl kapatacaksın. Planın, programın var mı?" diyor. Biz de anlatıyoruz. Hiçbir Avrupa takımının tabii olduğu bir kur farkı sorunu ile biz Türk kulüpleri karşı karşıyayız. Bundan dolayı aleyhte olan bu rakamlar ortaya çıkabiliyor. Kur farklarını anlatıyoruz. 2 sene içinde alt yapıya yaptığımız 6 milyon euro'yu belirtmedik. Bunu farktan düşüyorlar. Koltuklarımızı Sportif AŞ'ye devrettik. Artık stadın koltuk gelirleri kulübe değil, Sportif AŞ'ye girecek. Bu da 70 milyon TL demek. Bence UEFA'nın burada tatmin olmaması için hiçbir sebep yok.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Aysal'dan Fenerbahçe'ye Sert Sözler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement