Son dakika Yolsuzluk haberleri, Yolsuzluk son dakika, son dakika Yolsuzluk

Son Dakika Yolsuzluk Haberleri

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • KKTC'de sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması: YÖDAK Genel Sekreteri tutuklandı
    16 Mar KKTC'de sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması: YÖDAK Genel Sekreteri tutuklandı

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde devam eden 'sahte diploma ve yolsuzluk' soruşturması kapsamında Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon (YÖDAK) Genel Sekreteri Derviş Refiker tutuklandı. Refiker'in rüşvet aldığı ve 800 dolarlık fişte imzasının olduğu tespit edildi. YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ise istifa etti.

  • Mansur Yavaş: Rakibim söylediklerini yapmadı, biz daha iyi hizmet edeceğiz
    16 Mar Mansur Yavaş: Rakibim söylediklerini yapmadı, biz daha iyi hizmet edeceğiz

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, rakibinin söylediklerini yapmadığını belirterek, kendisinin ve Erdal Beşikçioğlu ile birlikte seçileceklerini ve daha iyi hizmet edeceklerini söyledi. Yavaş, yeşil alanların artırılacağını ve halkın sağlığının öncelik olduğunu vurguladı.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, sahte seçim afişlerine tepki gösterdi
    16 Mar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, sahte seçim afişlerine tepki gösterdi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, üzerinde DEM Parti amblemi bulunan sahte 'Mansur Yavaş'ı destekliyoruz' afişleri hakkında konuştu. Yavaş, 'Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle sahtekarlıklara başvuruyorlar.' diyerek savcılığa başvuracaklarını ifade etti.

  • Mansur Yavaş: Kamu yöneticilerinin yolsuzluk ve israfı destek alan ailelerin en büyük sebebi
    16 Mar Mansur Yavaş: Kamu yöneticilerinin yolsuzluk ve israfı destek alan ailelerin en büyük sebebi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şentepe Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, kamu yöneticilerinin yolsuzluk ve israfının destek alan ailelerin en büyük sebebi olduğunu belirtti. Yavaş, şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde hizmet etmek istediklerini vurguladı.

  • Suriye'de Halk Ayaklanmasının 13. Yılında Sivillerin Çektiği Acılar
    15 Mar Suriye'de Halk Ayaklanmasının 13. Yılında Sivillerin Çektiği Acılar

    Suriye'de 15 Mart 2011'de başlayan halk ayaklanması, rejimin şiddet kullanmasıyla iç savaşa dönüşerek 13 yıl boyunca devam etti. Bu süre zarfında 13 milyondan fazla kişi yerinden edildi ve en az 14 milyon sivil insani yardıma muhtaç hale geldi. BM'nin açıklamasına göre, ölümlerle sonuçlanan iç savaşın en ağır bedelini siviller ödedi. Halk ayaklanmasının yıl dönümünde rejim karşıtı gösteriler düzenlendi ve siviller, Esed rejiminin gitmesini ve evlerine dönmeyi talep etti.

  • Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar
    15 Mar Rusya'da seçim günü ortalık karıştı! Sandıklara boyalı ve molotoflu saldırı yaptılar

    Rusya'da sabah saatlerinde başlayan devlet başkanlığı seçiminde oy verme işlemi sürerken başkent Moskova'da, Karaçay-Çerkes Cumhuriyetinde ve Rostov'da oy kullandıkları sandığa boya döken 3 kişi gözaltına alındı. Moskova'da bir oy verme kabini ateşe verilirken, St. Petersburg'ta ise oy verme merkezine molotofkokteyli atıldı. Öte yandan muhalif lider Aleksey Navalnıy'ın geçtiğimiz günlerdeki ölümü, ülkedeki muhalif kesim tarafından protesto edilmişti.

  • Ziraat Bankası'nda altın alımında usulsüzlük iddiası
    15 Mar Ziraat Bankası'nda altın alımında usulsüzlük iddiası

    CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Ziraat Bankası'nda yapılan altın alımında usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarını gündeme getirdi. Bankanın internet üzerinden yapılan altın alımında gramında 210 lira, kilogram fiyatında ise 210 bin lira zarar oluştuğu belirtildi. Akay, bu işlemleri kimlerin tasarladığını, kimlerin önceden haber alarak yapmış olduğunu ve işlem yapılan tüzel müşterilerin kimler olduğunu sordu. Ayrıca, Ziraat Bankası yöneticilerinin bu işlemlere dahil olup olmadığı ve zararın tazminat sürecinin başlatılıp başlatılmadığı da merak ediliyor.

  • Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Navalny'nin yardımcısı çekiçli saldırıya uğradı
    13 Mar Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Navalny'nin yardımcısı çekiçli saldırıya uğradı

    Rusya'da cezaevinde ölen muhalif lider Alexei Navalny'nin yardımcısı Leonid Volkov, Litvanya'daki evinin önünde çekiçli saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda Volkov'un kolu kırıldı ve başından yaralandı. Olayın siyasi bir saldırı olduğu düşünülüyor.

  • KKTC'de 'sahte diploma' soruşturmasında tutuklanan YÖDAK Başkanı Avcı, tutuksuz yargılanacak
    12 Mar KKTC'de 'sahte diploma' soruşturmasında tutuklanan YÖDAK Başkanı Avcı, tutuksuz yargılanacak

    Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ndeki 'sahte diploma ve yolsuzluk' skandalıyla ilgili tutuklanan Yüksek Öğretim Planlama Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Turgay Avcı ile eski yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakıldı.

  • KTSÜ'deki sahte diploma skandalıyla ilgili tutuklanan YÖDAK Başkanı ve yardımcısı kefaletle serbest bırakıldı
    12 Mar KTSÜ'deki sahte diploma skandalıyla ilgili tutuklanan YÖDAK Başkanı ve yardımcısı kefaletle serbest bırakıldı

    Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ndeki sahte diploma ve yolsuzluk skandalıyla ilgili tutuklanan YÖDAK Başkanı Turgay Avcı ile eski yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hasgüler, tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakıldı. Mahkeme, Avcı ve Hasgüler'e yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola imza verme şartı koydu.

  • Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?
    12 Mar Ermenistan dış politikasında eksen kayması mı yaşanıyor?

    University of York'ta doktora çalışmalarına devam eden Burak Çalışkan, Başbakan Paşinyan yönetimindeki Ermenistan'ın pragmatik dış politika açılımlarını AA Analiz için kaleme aldı.

  • KTSÜ'deki sahte diploma skandalıyla ilgili tutuklanan eski bakan serbest bırakıldı
    11 Mar KTSÜ'deki sahte diploma skandalıyla ilgili tutuklanan eski bakan serbest bırakıldı

    Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'ndeki (KTSÜ) 'sahte diploma ve yolsuzluk' skandalıyla ilgili tutuklanan okulun mütevelli heyeti başkan yardımcısı, eski bakanlardan Kemal Dürüst, 400 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. KKTC'de devam eden soruşturma kapsamında Dürüst, mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konulması ve karakola imza verme şartıyla serbest bırakıldı.

  • Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanları Doğu ve Güneydoğu kültürünü yaşatan derneklerle buluştu
    11 Mar Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanları Doğu ve Güneydoğu kültürünü yaşatan derneklerle buluştu

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir'de Doğu ve Güneydoğu kültürünü yaşatan derneklerin üyeleriyle bir araya geldi. Başkanlar, birlik, beraberlik ve uyum içinde yaşadıklarını vurguladı.

  • AK Parti Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'dan iddialı açıklamalar
    11 Mar AK Parti Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar'dan iddialı açıklamalar

    AK Parti Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Devrek'te yapacakları projeleri sizi aldatmak için değil, birlikte yapacaklarını söyledi. Ulupınar, seçimi alacaklarını ve Devrek'te sandıkların patlayacağını belirtti.

  • Portekiz'de erken genel seçimi AD kazandı, hükümet kurulamadı
    11 Mar Portekiz'de erken genel seçimi AD kazandı, hükümet kurulamadı

    Portekiz'de gerçekleştirilen erken genel seçimlerde merkez sağ Demokratik İttifak (AD) 79 sandalyeyle birinci oldu. AD, tek başına hükümeti kurmak için yeterli çoğunluğu elde edemedi. Seçim sonucuna göre AD ve PS oyların yüzde 29'unu alırken, aşırı sağcı Chega yüzde 18 oranında oy aldı. Oy kullanma oranı yüzde 66 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştı.

  • Portekiz'de Genel Seçimler Sonuçlandı
    11 Mar Portekiz'de Genel Seçimler Sonuçlandı

    Portekiz'de yapılan genel seçimlerde sağ ittifak en çok oy almasına rağmen çoğunluğu elde edemedi. Demokratik İttifak birinci, Sosyalistler ikinci sırada yer aldı. Aşırı sağcı Chega partisinin oy oranı ise tahminlere göre yüzde 14-17 arasında. Seçim sonuçları beklenildiği gibi gelmeyince Sosyalistler muhalefette yer alacaklarını açıkladı. Portekiz ekonomisi ise son yıllarda büyümekte zorlanmış ve bu yıl da düşük bir performans bekleniyor.

  • Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı
    10 Mar Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı

    Portekiz'de eski Başbakan Antonio Costa'nın istifasının ardından bugün erken genel seçimler düzenleniyor. Seçimde 19 siyasi parti yarışırken, ana muhalefetteki sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti ile Hristiyan Demokratlar'ın kurduğu Demokratik İttifak önde çıkıyor. Aşırı sağcı Chega'nın ise oylarının arttığı görülüyor. Sonuçların gece yarısından sonra açıklanması bekleniyor.

  • İYİ Partili Meclis Üyesi, Edirne Belediye Başkanı ve meclis üyelerine baskı ve yolsuzluk iddialarında bulundu
    10 Mar İYİ Partili Meclis Üyesi, Edirne Belediye Başkanı ve meclis üyelerine baskı ve yolsuzluk iddialarında bulundu

    CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve meclis üyelerinin baskısı altında görev yaptığını, yolsuzluklara karşı geldiğini belirten İYİ Partili Meclis Üyesi Mevlüde Baş, çok kez mobbing ve hakarete maruz kaldığını söyledi.

  • Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı
    10 Mar Portekiz'de Erken Genel Seçimler Başladı

    Portekiz'de 10,8 milyon seçmenin kayıtlı olduğu erken genel seçimler başladı. Portekizliler, Karanfil Devrimi'nin 50. yıl dönümünde 18. kez sandık başına gidiyor. Seçimlerde 19 siyasi parti yarışırken, ana muhalefetteki sağ görüşlü Sosyal Demokrat Parti ve Hristiyan Demokratlar ile kurulan Demokratik İttifakın kazanması bekleniyor. Sonuçta çoğunluğu elde edemeyen partilerin azınlık ya da koalisyon hükümeti kurması bekleniyor. Aşırı sağcı Chega partisinin alacağı sonuç da merak ediliyor. Portekizliler, yeni hükümetten yolsuzlukla mücadele, konut sorunu, sağlık sektöründeki aksamalar, düşük maaşlar, eğitim ve göçmen konularında adım atmasını bekliyor.

  • GKRY'deki bir manastır, eşcinsel ilişki ve yolsuzluk sebebiyle kapatıldı
    09 Mar GKRY'deki bir manastır, eşcinsel ilişki ve yolsuzluk sebebiyle kapatıldı

    Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde bulunan Osiou Avvakum Manastırı'nda görevli 2 rahibin eşcinsel ilişki yaşadığı, kilisede 800 bin avro para bulundurduğu ve yolsuzluk yaptığı suçlamaları üzerine manastır geçici olarak kapatıldı. Kıbrıs Ortodoks Kilisesi tarafından başlatılan soruşturma sonucunda rahipler kiliseden uzaklaştırılacak.

  • İspanya'da Binlerce Kişi Katalanlara Af Çıkartılmasını Protesto Etti
    09 Mar İspanya'da Binlerce Kişi Katalanlara Af Çıkartılmasını Protesto Etti

    İspanya'da aşırı sağ ve sağ görüşlü derneklerin çağrısıyla Madrid'in merkezinde toplanan binlerce kişi, ayrılıkçı Katalanlara af çıkartılması için girişimlerde bulunan sol koalisyon hükümetini protesto etti. Göstericiler, Başbakan Pedro Sanchez'i istifaya çağırdı ve af taleplerini reddetti. Aşırı sağcı Vox Partisi ve ana muhalefetteki Halk Partisi de gösteriye katıldı. Protestocular, hükümetin Katalanlarla anlaşarak ülkeyi çelişkiye sürüklediğini belirtti.

  • KKTC'de YÖDAK Başkanı tutuklandı
    08 Mar KKTC'de YÖDAK Başkanı tutuklandı

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen 'sahte diploma ve yolsuzluk' soruşturmasında YÖDAK Başkanı Turgay Avcı tutuklandı. Avcı, polise ifade verirken fenalaştı ve hastanede müşahede altına alındı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avcı'nın görevden alınması için Yüksek Adliye Kurulu'na başvurduğunu açıkladı.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilere destek olmaya devam edecek
    08 Mar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, emeklilere destek olmaya devam edecek

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam'da yaptığı konuşmada, belediyenin emeklilere düzenli şekilde destek olduğunu ve bu desteğin devam edeceğini belirtti. Yavaş, belediyenin ortak akılla yönetildiğini vurgulayarak, yolsuzlukla anılan bir belediye başkanı istemediklerini ifade etti.

  • Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın beyanı alındı
    08 Mar Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın beyanı alındı

    Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasında, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın ilk kez beyanı alındı. Müştekiler, sanıkların kendilerine yatırım teklifinde bulunduğunu ve kar vadettiklerini belirtti. Ayrıca, müştekilerin paralarını geri aldıklarını iddia ettiği resmi dekontlar da mahkemeye sunuldu.

  • İran'ın Süleymaniye'deki Nüfuzu ve Bölgesel İstikrar
    08 Mar İran'ın Süleymaniye'deki Nüfuzu ve Bölgesel İstikrar

    Dr. Hakkı Uygur, İran'ın Süleymaniye'de artan nüfuzunu ve bölgesel istikrarı nasıl tehdit ettiğini analiz ediyor. İran'ın Süleymaniye'deki nüfuzunu artırma stratejileri ve Türkiye'nin bölgedeki rolü üzerine detaylı bir değerlendirme yapılmaktadır.

  • Portekiz erken seçim için pazar günü sandık başına gidiyor
    08 Mar Portekiz erken seçim için pazar günü sandık başına gidiyor

    Portekiz, eski Başbakan Antonio Costa'nın yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etmesinin ardından erken genel seçime gidiyor. Anketler, azınlık veya koalisyon hükümetini kaçınılmaz gösteriyor. Aşırı sağcı Chega'nın yükselişi bekleniyor. Portekizlilerin öncelikli sorunları yolsuzluk, konut ve sağlık. Ekonomik istikrarın devam etmesi bekleniyor.

  • AK Parti'nin Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Mahalle Sakinleriyle Buluştu
    08 Mar AK Parti'nin Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Mahalle Sakinleriyle Buluştu

    AK Parti'nin Devrek Belediye Başkan adayı Özcan Ulupınar, ilçede mahalle sakinleri ile aile çay bahçesinde bir araya geldi. Ulupınar Devrek'e ve hizmetlere odaklanacaklarını belirtti. Ulupınar, 'Elini sıkmadığımız, kapısını çalmadığımız kimse kalmayacak' diyerek, tüm vatandaşlara ulaşma sözü verdi. 31 Mart'ta 'Yeniden Devrek' diyerek şehrin kalkınması için çağrıda bulundu.

  • 'Türkiye yüzyılında Nilüfer yerini alacak'
    07 Mar "Türkiye yüzyılında Nilüfer yerini alacak"

    Nilüfer'i 25 yıldır yönetenlerin ilçedeki tüm yeşil alanları gasp ettiğini ve birilerine peşkeş çektiğini ifade eden Cumhur İttifakı Nilüfer Belediye Başkan adayı Celil Çolak; "Nilüfer'deki hiçbir yeşil alanın gasp edilmesine müsaade etmeyeceğiz.

  • Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar'a hakaret davası mütalaaya gönderildi
    07 Mar Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar'a hakaret davası mütalaaya gönderildi

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davada dosya mütalaaya gönderildi. Kılıçdaroğlu'nun, eski Bakan Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davada, mahkeme duruşmayı erteledi ve mütalaayı hazırlaması için savcıya gönderdi.

  • Adana Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı, vergi denetiminin önemini vurguladı
    06 Mar Adana Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı, vergi denetiminin önemini vurguladı

    Adana Vergi Denetim Kurulu Daire Başkanı Serkan Kurt, Vergi Denetim Kurulu'nun temel yapısını anlatarak, vergi denetiminin etkinliğini ve verimliliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Kurt, vergiyi sevdiremeyebileceklerini ancak onu kolaylaştırabileceklerini ifade etti. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ise vergi uygulamalarıyla ilgili bilgilendirici etkinliklerin önemine değindi ve mükelleflerin sahip oldukları hakları öğrenmenin önemine vurgu yaptı.

  • Fransız polisi, Paris Belediye Başkanı'nın yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye binasına baskın düzenledi
    06 Mar Fransız polisi, Paris Belediye Başkanı'nın yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye binasına baskın düzenledi

    Fransız polisi, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo hakkında yolsuzluk ve yasa dışı çıkar sağlamak suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında belediye binasına baskın düzenledi. Hidalgo, suçlamalar karşısında rahat ve kendinden emin olduğunu belirtti. Yolsuzlukla mücadele derneği, Hidalgo'nun kişisel harcamaları için belediye bütçesini kullandığını iddia etmişti.

  • Peru Başbakanı Alberto Otarola hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti
    06 Mar Peru Başbakanı Alberto Otarola hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa etti

    Hakkında yolsuzluk iddiasıyla ön soruşturma başlatılan Peru Başbakanı Alberto Otarola, hükümeti rahatlatmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu. "Bütün bunların arkasında eski Peru Cumhurbaşkanı Vizcarra'nın olduğundan hiç şüphem yok" diyen Otarola kendisine yönelik yolsuzluk iddialarını kabul etmediğini vurguladı. Savcılık Otarola'nın eski eşiyle yaptığı telefon görüşmesinin ses kayıtlarının ortaya çıkması sonrasında harekete geçmişti.

  • Giresunspor Başkanı Nahid Yamak'tan eski Başkan Karaahmet'e yönelik suçlamalar
    05 Mar Giresunspor Başkanı Nahid Yamak'tan eski Başkan Karaahmet'e yönelik suçlamalar

    Trendyol 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'da Kulüp Başkanı Nahid Yamak, düzenlediği basın toplantısında eski başkan Hakan Karaahmet dönemine ilişkin gündem oluşturacak iddialarda bulundu.

  • AK Parti Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflığına vurgu yaptı
    05 Mar AK Parti Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflığına vurgu yaptı

    AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yerel seçimler öncesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin şeffaflığına vurgu yaptı. Milletvekili Ok, CHP'li belediyelerin çalışanlarına dahi maaşlarını ödemekte zorlandığını hatırlatarak, Yücel Yılmaz yönetimindeki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde tüm ihalelerin şeffaf olduğunu söyledi.

  • Gümüşçü Holding'de Yönetim Krizi: Onur'un Gözaltına Alınmasıyla Şebnem'in Hayatı Değişiyor
    05 Mar Gümüşçü Holding'de Yönetim Krizi: Onur'un Gözaltına Alınmasıyla Şebnem'in Hayatı Değişiyor

    Onur'un yolsuzluk iddiasıyla göz altına alınması ve Aysel'in kritik kararı sonrası Gümüşçü Holding'de yönetim krizi ortaya çıkar. Onur, Aysel ve Demir arasında büyük bir mücadele başlatırken, Şebnem'in Onur'la yaptığı anlaşma ilişkileri karmaşık hale getirir. Geçmişten gelen bir misafir ise Şebnem'in hayatındaki dengeleri değiştirebilir.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Tunceli'de Halk Buluşması'na katıldı
    04 Mar DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan Tunceli'de Halk Buluşması'na katıldı

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Tunceli'de düzenlenen Halk Buluşması'na katıldı. Bakırhan, partisinin belediyecilik anlayışını vurgulayarak, usulsüzlük ve yolsuzluk yapanların en başta kendileri tarafından hesap verileceğini belirtti. Ayrıca, Tunceli belediye başkan adayları Cevdet Konak ve Birsen Orhan da tanıtıldı.

  • İsrail 'Hamas'ı yok etme' amacına ulaşabiliyor mu?
    04 Mar İsrail 'Hamas'ı yok etme' amacına ulaşabiliyor mu?

    2007'den bu yana Gazze Şeridini yöneten Hamas, silahlı olduğu kadar, siyasi, ideolojik ve sosyal bir hareket.Dolayısıyla İsrail'in Hamas'ı toptan yok etme amacı, gerçekçi ve hatta mümkün mü? BBC Arapça, uzmanlara sordu.

  • Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkan Adayı Mesut Özarslan için destek istedi
    03 Mar Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkan Adayı Mesut Özarslan için destek istedi

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atapark Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Keçiören Belediye Başkan adayı Mesut Özarslan için destek istedi ve birlikte çalışacaklarını belirtti.

  • Haftanın tarihine bakış
    03 Mar Haftanın tarihine bakış

    8 Mart, 1977'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından "Dünya Kadınlar Günü" ilan edildi.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2028'de yeniden denk bütçe ile milli kaynak paketleriyle kaynak üreteceklerini açıkladı
    02 Mar Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2028'de yeniden denk bütçe ile milli kaynak paketleriyle kaynak üreteceklerini açıkladı

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Tekirdağ'da yaptığı açıklamada, 2028'de yeniden denk bütçe ile milli kaynak paketleriyle kaynak üreterek milletin yüzünü güldüreceklerini söyledi.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Türk siyaseti al birini vur ötekine durumuyla karşı karşıya
    02 Mar BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Türk siyaseti al birini vur ötekine durumuyla karşı karşıya

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, hükümet ve muhalefetin yolsuzluk, hesap vermemezlik ve şeffaflıktan uzaklık konularında benzer durumda olduğunu belirtti. Baş, İstanbul'un Adalar ilçesinde ziyaretlerde bulundu ve seçimlerde destek istedi. BTP adayları da projeleriyle İstanbul'a damga vuracaklarını ifade etti.

  • Antalya Diplomasi Forumu'nda Latin Amerika ve Karayipler paneli düzenlendi
    01 Mar Antalya Diplomasi Forumu'nda Latin Amerika ve Karayipler paneli düzenlendi

    Antalya Diplomasi Forumu'nda gerçekleştirilen 'Değişim Sürecinde Latin Amerika ve Karayipler' başlıklı panelde, ekonomik entegrasyon, göçle mücadelede işbirliği ve Latin Amerika'nın birliğinin önemi vurgulandı. Panelde, Panama, Kolombiya ve Guatemala dışişleri bakanları, Latin Amerika'nın yaşadığı zorlukları ve bölgesel işbirliği gerekliliğini dile getirdi.

  • Antalya Diplomasi Forumu 2024
    01 Mar Antalya Diplomasi Forumu 2024

    Antalya Diplomasi Forumu'nda düzenlenen "Gazze Temas Grubu" başlıklı panelde, bölgede artan istikrarsızlık ve yayılma riskine vurgu yapılırken, Gazze'deki Filistinlilere insani yardımların ulaşması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

  • İran'da Milletvekili ve Uzmanlar Meclisi Seçimleri Devam Ediyor
    01 Mar İran'da Milletvekili ve Uzmanlar Meclisi Seçimleri Devam Ediyor

    İran'da 12. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Uzmanlar Meclisi seçimleri için oy verme süreci devam ederken, seçmenler sandığa gitmenin önemini vurguluyor. Oy verme işlemi saat 20:00'ye kadar uzatıldı ve ülke genelindeki 50 binden fazla merkezde seçmenler sandık başına giderek oylarını kullanıyor. Seçmenler, liyakatsizlik, iş bilmezlik ve yolsuzluklara karşı itirazlarını sandıkta dile getirerek değişim sağlayabileceklerini belirtiyor.

  • Rusya'da Tutuklu Bulunan Muhalif Lider Alexei Navalny'nin Cenazesi Törenle Defnedildi
    01 Mar Rusya'da Tutuklu Bulunan Muhalif Lider Alexei Navalny'nin Cenazesi Törenle Defnedildi

    Rusya'da tutuklu bulunan muhalif lider Alexei Navalny, başkent Moskova'nın Maryino semtindeki kilisede düzenlenen cenaze töreninin ardından Borisovsky mezarlığında toprağa verildi. Törene birçok ülkenin büyükelçileri ve diplomatları da katıldı.

  • Moskova'da son yolculuğuna uğurlanan Rus muhalif Navalni'nin cenazesi görüntülendi
    01 Mar Moskova'da son yolculuğuna uğurlanan Rus muhalif Navalni'nin cenazesi görüntülendi

    Rusya'da hapishanede hayatını kaybeden ülkenin önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni için başkent Moskova'da geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında Putin yönetimi aleyhine slogan atan çok sayıda kişi polisler tarafından gözaltına alınırken, tören sırasında Rus muhalif lideri Navalyn'nin cenazesi de görüntülendi.

  • Yoğun güvenlik önlemlerine rağmen Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı
    01 Mar Yoğun güvenlik önlemlerine rağmen Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı

    Rusya'da hapishanede hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin cenaze töreni, Moskova'da gerçekleşti. Törene yüzlerce kişi katıldı ve cenaze alkışlar eşliğinde kiliseye götürüldü. Rus televizyonunda törenden hiç bahsedilmediği için Navalni'nin kurucusu olduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı ekibi canlı yayın yaptı. Cenaze törenine Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya büyükelçileri de katıldı.

  • Nijerya'da Yoksulluk ve Ekonomik Sorunlar Devam Ediyor
    01 Mar Nijerya'da Yoksulluk ve Ekonomik Sorunlar Devam Ediyor

    Afrika'nın "ekonomik devi" olarak tanımlanan Nijerya'da, yüksek enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışa karşı hükümet çeşitli tedbirler alsa da ülke çapında düzenlenen gösteriler, dikkatleri yeniden bu ülkeye çevirdi.

  • Navalni'nin cenaze töreni zorluklarla karşılaşıyor
    01 Mar Navalni'nin cenaze töreni zorluklarla karşılaşıyor

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cenaze töreni düzenleniyor. Navalni'nin ekibi, cenaze arabası bulmakta zorlandıklarını ve tehdit edildiklerini belirtti. Tören, Moskova'da bir kilisede yapılacak ve canlı yayınlanacak. Ancak Navalni'nin ekibi, tören sırasında sorunlar yaşanabileceğinden endişe duyuyor. Rus yetkililer, muhalif eylemlere sert önlemler alırken, Navalni'nin ölümünü anma girişimleri de tepkiyle karşılandı.

  • Arnavutluk'ta Bölgesel Büyüme Planı ve Yakınsama Zirvesi sona erdi
    29 Şub Arnavutluk'ta Bölgesel Büyüme Planı ve Yakınsama Zirvesi sona erdi

    Arnavutluk'ta gerçekleştirilen Bölgesel Büyüme Planı ve Yakınsama Zirvesi, Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne entegrasyonu ve AB Büyüme Planı'nın uygulanması konularının görüşüldüğü bir platform oldu. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve AB Komisyonu üyesi Oliver Varhelyi, zirvenin sonunda ortak bir basın toplantısı düzenledi. Rama, Bölgesel Büyüme Planını bölge ülkelerinin AB'ye girişini hızlandıran bir platform olarak nitelendirdi. Varhelyi ise zirvenin hızlı ilerleme için bir teşvik olduğunu belirtti. Zirve kapsamında ayrıca Avrupa Koleji'nin Tiran'da bir kampüs açılmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

  • MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısının ardından konuştu: (2)
    29 Şub MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısının ardından konuştu: (2)

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröristlerle demlenen bir parti Atatürk'ün partisi olamaz. CHP'de, Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır.

  • MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır'
    29 Şub MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır"

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır.

  • Putin'in halka sesleniş konuşması: Ukrayna savaşı ve Navalni gölgesi
    29 Şub Putin'in halka sesleniş konuşması: Ukrayna savaşı ve Navalni gölgesi

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçimlere altı hafta kala yıllık halka sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Putin'in altı yıl daha ülkeyi yöneteceğine kesin gözüyle bakılsa da Rus muhalif Aleksey Navalni'nin yarın Moskova'da gerçekleşecek cenazesi siyasete gölge düşürüyor. Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya, kocasının ölümünden ötürü Putin'i suçluyor. Konuşması Moskova sokaklarında büyük ekranlardan ve sinema salonlarından verilen Putin'in sözlerinin başlangıç noktası geleceğe bakmak ile ilgiliydi. Putin, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı desteklediğini savunan Putin, Batı'nın Rusya'yı yok etmek niyetinde olduğunu dile getirdi. Putin, Rusya'nın milyarderlerinin ve sıradan insanlarının Ukrayna'daki savaş için milyarlarca ruble yardımda bulunduğunu aktardı. BBC Rusça'dan Olga Ivshina'ya göre ise Rusya ordusu yolsuzlukla suçlanıyor ve ordunun en temel malzemelere erişimi bulunmuyor. Bunun da direkt Rusya'nın sahadaki performansını etkilediğini ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı düşünülüyor. Putin aynı zamanda Ukrayna'ya silah göndermeyi düşünen Batı ülkelerini uyararak, 'Bizim de onların topraklarını vurabilecek silahlarımız olduğunu bilmeleri gerek' dedi. Rusya'nın ailevi ve geleneksel değerlere önem verdiğini vurgulayan Putin, 'Rusya'nın Avrupa'nın en büyük ekonomisi' olduğunu iddia etti. Putin aynı zamanda ülkesine 'yüzlerce yeni markanın ve şirketin geldiğini' söyledi. Ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından çok sayıda şirket Rusya'daki operasyonlarına son vermişti.

  • YR İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Altınöz, adaylık sürecini ve oy oranlarını paylaştı
    28 Şub YR İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Altınöz, adaylık sürecini ve oy oranlarını paylaştı

    Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Haberler.com YouTube kanalında soruları yanıtladı. Altınöz, eşi ve Necmettin Erbakan'ın kız kardeşi Rabia Elif Erbakan'ın da aday olabileceği süreci anlattı. 'Ahlaklı Belediyecilik' sloganıyla kampanyalarını yürüten Altınöz, yolsuzluk ve torpil olmayacağını belirtti. Altınöz, seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin yüzde 20'ye kadar oy alabileceğini ifade etti.

  • Navalni'nin cenazesi Cuma günü Moskova'da yapılacak
    28 Şub Navalni'nin cenazesi Cuma günü Moskova'da yapılacak

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cenazesinin Cuma günü Moskova'da yapılacağı doğrulandı. Cenaze töreni, Moskova'daki bir kilisede düzenlenen veda töreninin ardından Borisovskoye Mezarlığı'nda yapılacak. Navalni'nin ölümünden, eşi Yulia Navalnaya ve birçok dünya lideri Rus devletini sorumlu tutuyor. Cenaze törenine polisin yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ankara Halkı Memnun ve Destek Veriyor
    27 Şub Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Ankara Halkı Memnun ve Destek Veriyor

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Kalecik Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara halkının kendilerini desteklediğini ve memnun olduğunu belirtti. Yavaş, belediyelerin vatandaşın her türlü ihtiyacında yanında olması gerektiğini vurgulayarak, görev süresince şeffaf bir şekilde bütçelerini ve harcamalarını paylaştıklarını söyledi. Yavaş, ayrıca diğer siyasi partilerin şimdi vaat olarak sunduğu projeleri 5 yıldır hayata geçirdiklerini ifade etti.

  • KKTC'de Sahte Diploma ve Yolsuzluk Skandalı: Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Tutuklandı
    27 Şub KKTC'de Sahte Diploma ve Yolsuzluk Skandalı: Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Tutuklandı

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KTSÜ) meydana gelen "sahte diploma ve yolsuzluk" skandalıyla ilgili tutuklanan okulun mütevelli heyeti başkan yardımcısı, eski bakanlardan Kemal Dürüst Güzelyurt'ta, eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü...

  • Navalni'nin ölümü mahkum takası müzakereleri sırasında gerçekleşti
    26 Şub Navalni'nin ölümü mahkum takası müzakereleri sırasında gerçekleşti

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin ölümü, serbest bırakılması için yapılan mahkum takası müzakereleri sırasında gerçekleşti. Navalni'nin sağ kolu olarak tanınan gazeteci Maria Pevchikh, müzakerelerin uzun süredir devam ettiğini ve insani yardım kapsamında serbest bırakılacağını belirtti. Ancak Putin'in son dakikada fikrini değiştirdiği ve Navalni'nin özgür olmasına tahammül edemediği ifade edildi. Pevchikh'in iddiaları, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği güne kadar yalanlanmıştı.

  • Özgür Özel, Balıkesir'de: İliç'te Faciasına Sebebiyet Veren Çed Raporunun Altında İmzası Olan Dönemin Bakanı Murat Kurum'dur.
    25 Şub Özgür Özel, Balıkesir'de: İliç'te Faciasına Sebebiyet Veren Çed Raporunun Altında İmzası Olan Dönemin Bakanı Murat Kurum'dur.

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı’nda, “Bütün Balıkesir şahit ki biliyor ki Ahmet Akın, Millet İttifakı’nın adayı olarak o seçimi alıyordu, kabusu bitiriyordu. Dürüst, çalışkan, insan ve parti ayırmayan, siyaset ayırmayan, hizmet eden bir belediye başkanı olarak Balıkesir’e geliyordu. O süreçte dediler ki ‘Adayınızı geri çekin, burayı biz istiyoruz.’ Vallahi biz ikilettik, Ahmet dedi ki ‘Genel merkezimiz karar verdiyse olur.’ Gözleri yaşlıydı, ağlaya ağlaya ama ‘madem ittifaktır’ dedi ve çekildi. Burayı öyle istediler, İsmail Ok’a verildi. İsmail Ok da emaneti aldı, iki eliyle AK Parti’ye verdi. Ödülünü aldı mı, aldı. Şimdi AK Parti onu tekrar milletvekili yaptı. Ne var ortada? Ortada milli irade hırsızlığı var. Ne var ortada? Ortada Balıkesir’in iradesinin çalınması var. Eğer Ahmet Akın gelirse hem vallahi hem billahi Balıkesir’de kavga olmaz, huzur gelir. Ahmet Akın’a oy verince Balıkesir kendine gelir” dedi. İliç’te yaşanan maden faciasına da değinen Özel, “İliç’te facianın yaşanmasına sebebiyet veren imza, ÇED raporunun imzasıdır. Onun altında imzası olan dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum’dur. ‘Ne alakası var benimle’ dediği imza, ‘Heyelan riski yoktur’ diye attığı, evlatlarımızı felakete sürüklediği bir imzadır. Bundan sonra vatandaşlarımızdan talebimizdir, uyarımızdır. İliç felaketinin müsebbibini İstanbul’un felaketi yapmasınlar, İstanbul’un felaketine engel olsunlar” diye konuştu.

  • CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın: 'Balıkesir'ime Hizmet Benim İçin İbadettir'
    25 Şub CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın: "Balıkesir'ime Hizmet Benim İçin İbadettir"

    CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir Kurtdereli Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Aday Tanıtım Toplantısı'nda, “Bizim anlayışımız ötekileştirmeyen, ayrıştırmayan bir anlayış. Aynı zamanda yeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Yani dünyayı gören, takip eden, içinde olan, bilime inanan, Atatürk'ün bilime verdiği değer gibi, halka verdiği değer gibi, ilmin ışığında ilerleyerek bir dünya vizyonunu Balıkesir'e taşımak istiyoruz” dedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Bazı televizyonlarda, gazetelerde birkaç kişinin isyanını, itirazını duyuyorsunuz'
    25 Şub CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Bazı televizyonlarda, gazetelerde birkaç kişinin isyanını, itirazını duyuyorsunuz'

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'de yaptığı konuşmada, görevdeyken iyi, olmayınca istifa etmeler, başka partiye gitmeler ve oradan partiye ateş etmelerin önemli olmadığını belirtti. Özel, ayrıca İsrail'in giriştiği zalimce saldırılara karşı susmanın solculara, sosyal demokratlara yakışmadığını vurguladı. Özel, İliç maden faciasına ve AK Parti iktidarının Sayıştay denetimini işlevsizleştirmeye çalışmasına da değindi.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Şirintepe Mahallesi'ndeki Seçim İletişim Merkezi Açıldı
    25 Şub Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Şirintepe Mahallesi'ndeki Seçim İletişim Merkezi Açıldı

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Şirintepe Mahallesi'ndeki Seçim İletişim Merkezi'nin açılışı, Eskişehirlilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Açılış törenine birçok siyasi isim ve vatandaş katıldı. Başkan Ataç, konuşmasında 1 Nisan'da baharın geleceğini ve Türkiye'nin Eskişehir olmasını dile getirdi. Diğer konuşmacılar da seçimlerde destek çağrısı yaparak, hizmetlerin devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

  • Mansur Yavaş, Gölbaşı'nda Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışını Yaptı
    25 Şub Mansur Yavaş, Gölbaşı'nda Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışını Yaptı

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gölbaşı'nda seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada, herkesi kucakladıklarını ve yolsuzlukla mücadele edeceklerini vurguladı. Ayrıca, Gölbaşı'nda çiftçilere tohum, mazot, gübre ve sebze fidesi desteği verdiklerini belirtti. Yavaş, Ankara'da gerçekleştirdikleri projelerle halkı zenginleştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

  • KKTC'de tuhaf işler oluyor! Eski bakanın ardından emekli Korgeneral Ömer Paç tütün kaçakçılığından tutuklandı
    25 Şub KKTC'de tuhaf işler oluyor! Eski bakanın ardından emekli Korgeneral Ömer Paç tütün kaçakçılığından tutuklandı

    KKTC'de yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması çerçevesinde KKTC'de 5 dönem bakanlık yapan Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst'ün tutuklanmasının ardından bu kez de elektronik sigara tütünü kaçakçılığı yaptığı öne sürülen eski KKTC Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ömer Paç tutuklandı.

  • Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenazesi ailesine teslim edildi
    24 Şub Rus muhalif Aleksey Navalni'nin cenazesi ailesine teslim edildi

    Rusya'da geçen hafta cezaevinde hayatını kaybeden muhalif siyasetçi Aleksey Navalni'nin cesedi ailesine teslim edildi. Navalni'nin Sözcüsü Kira Yarmış, cenazenin yapılmasına Rus yönetiminin engel koymayacağını umduğunu söyledi.

  • YRP Genel Başkanı Erbakan: Partimizin üye sayısı 265 binden 442 bin 800'e yükseldi
    24 Şub YRP Genel Başkanı Erbakan: Partimizin üye sayısı 265 binden 442 bin 800'e yükseldi

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kağıthane'de katıldığı seçim irtibat bürosunun açılışında partisinin üye sayısının 5 buçuk ay içerisinde 265 binden 442 bin 800'e yükseldiğini açıkladı. Erbakan, ahlaklı belediyecilik vurgusu yaparak rüşvet, israf ve yolsuzluğun belediyelerde yeri olmayacağını belirtti.

  • Polonya'ya Avrupa Birliği'nden 137 Milyar Euro Yardım
    24 Şub Polonya'ya Avrupa Birliği'nden 137 Milyar Euro Yardım

    Avrupa Birliği, Polonya'ya 2027 yılına kadar toplam 137 milyar euro yardım, kredi ve fon aktarımı yapacak. Polonya, tarihinin en büyük fon aktarımına kavuşacak. Yardımın sebebi, yeni hükümetin hukuk devletine ve temel haklara zarar veren uygulamaları ortadan kaldırması. Macaristan ise hala mali yardımların kesildiği durumda.

  • Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor
    24 Şub Yeniden Refah Partisi Üye Sayısı Artıyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kağıthane'de katıldığı seçim irtibat bürosunun açılışında partinin resmi üye sayısının 5 buçuk ay içinde 265 binden 442 bin 800'e yükseldiğini açıkladı.

  • Eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı
    23 Şub Eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı

    Eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, hükümetin yolsuzluk iddialarına ilişkin bir soruşturma sırasında yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle 8 ay ertelemeli hapis cezasına çarptırıldı. Viyana'da görülen duruşmada, Kurz'a 2020 yılında OeBAG adlı bir şirketin kurulmasındaki rolüne ilişkin bir soruşturma sırasında yanlış ifade vermekle suçlandı. Kurz, davanın siyasetten etkilendiğini belirterek masum olduğunu savundu.

  • Fatih Erbakan İstanbul'da Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    23 Şub Fatih Erbakan İstanbul'da Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul'da seçim çalışmaları kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Erbakan, Ümraniye'deki bir tekstil atölyesini ziyaret ederek çalışanlarla sohbet etti. Ardından Dudullu'da üye standını ziyaret eden Erbakan, yaptığı konuşmada partisinin üye sayısının 500 bini geçmesi halinde Türkiye'nin üçüncü büyük siyasi partisi olacaklarını belirtti. Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinin 2028 genel seçimlerinin bir provası olduğunu vurgulayarak, Milli Görüş iktidarının Türkiye'nin sorunlarını çözeceğini ifade etti.

  • Mersin Tarsus Devlet Hastanesi'nde Yönlendirme Skandalı
    23 Şub Mersin Tarsus Devlet Hastanesi'nde Yönlendirme Skandalı

    Mersin Tarsus Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun, hastaları özel bir hastaneye yönlendirerek menfaat sağladığı iddiasıyla 2 doktor ve bir medikalci gözaltına alındı. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği belirtildi.

  • ABD Başkanı Joe Biden, Navalny'nin ailesiyle taziye için bir araya geldi
    23 Şub ABD Başkanı Joe Biden, Navalny'nin ailesiyle taziye için bir araya geldi

    ABD Başkanı Joe Biden, cezaevinde hayatını kaybeden muhalif Rus lider Alexei Navalny'nin eşi Yulia Navalny ve kızı Dasha Navalny ile San Francisco'da bir araya gelerek taziyelerini iletti. Biden, Navalny'nin ölümünden sorumlu tuttuğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı yeni yaptırımları yarın açıklayacaklarını söyledi.

  • Cezaevinde ölen Rus muhalif lider Navalny'nin annesi: 'Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar'
    22 Şub Cezaevinde ölen Rus muhalif lider Navalny'nin annesi: 'Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar'

    Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin annesi Lyudmila Navalnaya, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını belirterek, 'Cenaze töreninin gizlice yapılmasını istiyorlar' dedi. Navalnaya, oğlunun cenazesinin hemen kendisine teslim edilmesi gerektiğini söyleyerek, Rus yetkililerin kendisine tehditler savurduğunu ve oğlunun cesedine zarar vereceklerini söylediklerini ifade etti.

  • KKTC'de sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmasında eski bakan ve eşi tutuklandı
    22 Şub KKTC'de sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmasında eski bakan ve eşi tutuklandı

    KKTC'de yürütülen sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 5 dönem bakanlık yapmış olan Kemal Dürüst ve eşi Meray Dürüst tutuklandı. Hırsızlık, hile ve sahtekarlık yapmakla suçlanan Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Direktörü Serdal Gündüz ile Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Şakira da yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

  • CHP Milletvekili Cevdet Akay, kamu israfını ve yolsuzluğu gündeme getirdi
    21 Şub CHP Milletvekili Cevdet Akay, kamu israfını ve yolsuzluğu gündeme getirdi

    CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, göçmenlerle ilgili mali programdan alınan tutarların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından makam aracı olarak kullanıldığını ve 500 adet araç alındığını belirtti. Akay, kamu tasarruflarının etkin ve verimli kullanılması, şeffaflık, yolsuzlukla mücadele ve liyakate önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak, konuyla ilgili bir komisyon kurulması gerektiğini ifade etti.

  • İngiltere, Navalny'nin ölümünden sorumlu 6 Rus yetkiliye yaptırım uygulayacak
    21 Şub İngiltere, Navalny'nin ölümünden sorumlu 6 Rus yetkiliye yaptırım uygulayacak

    İngiltere, Rus muhalif lider Alexei Navalny'nin hayatını kaybettiği cezaevinden sorumlu 6 Rus yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldı. Navalny'nin ölümü nedeniyle yaptırım uygulayan ilk ülke olan İngiltere, yetkililerin mal varlıklarını donduracak ve ülkeye girişlerini yasaklayacak.

  • Arnavutluk'ta Hükümet binasına saldırı düzenlendi
    21 Şub Arnavutluk'ta Hükümet binasına saldırı düzenlendi

    Arnavutluk'ta eski Başbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha'nın ev hapsine karşı protesto gösterileri düzenlendi. Muhalefet destekçileri, başkent Tiran'da bulunan hükümet binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Göstericiler, hükümet yetkililerini organize suç ve yolsuzlukla suçladı. Berisha, video konferans yöntemiyle göstericilere seslenerek hükümetin diktatörlük istediğini belirtti. Berisha, yolsuzluk suçlamalarını reddederken, Demokratik Parti ise Başbakan Rama'yı adam kayırma ve yolsuzlukla suçlayarak gençlerin göç etmesine neden olduğunu savundu.

  • Arnavutluk'ta Berisha'nın ev hapsine protesto saldırısı
    21 Şub Arnavutluk'ta Berisha'nın ev hapsine protesto saldırısı

    Arnavutluk'ta eski Başbakan ve ana muhalefetteki Demokratik Parti lideri Sali Berisha'nın ev hapsine tutulmasını protesto eden muhalefet destekçileri başkent Tiran'da bulunan hükümet binasına molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Berisha'nın yolsuzlukla suçlandığı ve Başbakan Rama'yı muhalifleri susturmaya yönelik siyasi saldırı gerçekleştirmekle suçladığı belirtiliyor.

  • Arnavutluk'ta muhalefet partileri protesto gösterisi düzenledi
    21 Şub Arnavutluk'ta muhalefet partileri protesto gösterisi düzenledi

    Arnavutluk'ta ana muhalefet Demokratik Parti (PD) başta olmak üzere muhalefet partilerinin çağrısıyla "ya bugün ya hiç" sloganıyla protesto gösterisi düzenlendi.

Advertisement