Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın yargılandığı dava ertelendi - Son Dakika
Politika

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın yargılandığı dava ertelendi

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın 'yolsuzluk' ve 'rüşvet alma' suçlamasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması, Bayraklı Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşma savcının mütalaa sunmak için ek süre istemesi nedeniyle dava 24 Kasım'a ertelendi.

10.11.2023 16:24  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABER: SULTAN EYLEM KELEŞ – KAMERA: KERİM UĞUR

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın "yolsuzluk" ve "rüşvet alma" suçlamasıyla yargılandığı davanın 4. duruşması, Bayraklı Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşma savcının mütalaa sunmak için ek süre istemesi nedeniyle dava 24 Kasım'a ertelendi.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak yolsuzluk yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar'ın 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 4'üncü duruşması bugün Bayraklı Adliyesi 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme salonunda Mustafa Kayalar ile birlikte 5 sanık ve avukatları hazır bulunurken, davayı çok sayıda partili de takip etti.

Dosyada ifadesi olmayan tek sanık Nurullah Ercan'ın savunması yazılı olarak mahkemeye sunuldu. Ercan, kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılan dairenin kendisine ait olmadığını, hakkında ihbarda bulunan kişi ile arasında husumet bulunduğunu, ihbarın bu nedenle yapıldığını zaten ihbarda bulunan kişinin de ihbarı kızgınlıkla yaptığını beyan ettiğini belirtti. Ercan, "Ne Menderes Belediye Başkanı ne de diğer sanıklarla hiçbir kişisel tanışıklığım ve ilişkim yoktur" dedi, suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Celse arasında Hazine Avukatı Nihan Gül, İstek Mühendislik'in marangozluk işleri için sözleşme örneğini, çalışanların sigorta kayıtlarını, kat karşılığı yapılan sözleşme örneğinin ibrazını veya vergi dairesi kaydını talep eden dilekçeyi mahkemeye sundu. Dosyaya katkı sağlamayacağı gerekçesiyle bu talep reddedildi.

Duruşma savcısı, UYAP sistemi üzerinden yapılan incelemede suça konu olan delillerin tasnif ve değerlendirmeye muhtaç olduğunu belirterek, mütalaasını sunmak için ek süre talep etti. Mahkeme de savcının ek süre talebini kabul ederek, duruşmanın 24 Kasım günü saat 10'a ertelenmesine hükmetti.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar\'ın yargılandığı dava ertelendi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın yargılandığı dava ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement