Babasının Kurucu Müdürlüğünü Yaptığı Okula Kütüphane Kurdu - Son Dakika
Yerel

Babasının Kurucu Müdürlüğünü Yaptığı Okula Kütüphane Kurdu

Adilcevaz ilçesindeki İbrahim Karaoğlan İlkokulu'nun kurucu müdürlüğünü yapan Dursun Sabitoğlunun'nun oğlu Selçuk Sabitoğlu, babasının hayrına okula kütüphane kurdu.

01.10.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adilcevaz ilçesindeki İbrahim Karaoğlan İlkokulu'nun kurucu müdürlüğünü yapan Dursun Sabitoğlunun'nun oğlu Selçuk Sabitoğlu, babasının hayrına okula kütüphane kurdu.

Kütüphanenin açılışında konuşan Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, babasının kurucu müdürlük yaptığı okula kütüphane kurmanın çok anlamlı ve güzel bir davranış olduğunu söyledi.

Okumanın en büyük zenginlik olduğunu ifade eden Özbek, "Çocuklarımıza ilk aşılamamız gereken konu okuma alışkanlığıdır. Hemşehrimiz okulda kurduğu kütüphanenin masa sandalye, kitaplık ve kitap gibi tüm gereçlerini almış. Kendisini tebrik ediyorum. Allah hayrını kabul etsin" dedi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ise bilgi birikiminin vazgeçilmez bir parçası olan kitabın, insan gelişimine en çok katkı sağlayan araç olduğunu bildirdi.

Gürsoy, okulda kütüphane kuran Selçuk Sabitoğlu ve ailesine teşekkür ederek, okulun kurucu müdürü Dursun Sabitoğlu'na da Allah'tan rahmet diledi.

Selçuk Sabitoğlu da babasının bu okulda kurucu müdürlük ve yıllarca öğretmenlik yaptığını ifade ederek, "Babam vefat ettikten sonra okul için bazı hayırlar yapmayı planlamıştık. Bu güne nasip oldu. Eğitime yapılan harcamalar, en kalıcı ve değerli hayırlardır" diye konuştu.

Açılışa, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Uçak, Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Hakan Baloğlu ve okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Babasının Kurucu Müdürlüğünü Yaptığı Okula Kütüphane Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement