Bağcılar'a Nar Bahçesi İnşa Edilecek - Son Dakika
Yerel

Bağcılar'a Nar Bahçesi İnşa Edilecek

Bağcılar Belediyesi, inşa edeceği nar bahçesini ilçe sakinlerinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

06.09.2014 15:03

Bağcılar Belediyesi, inşa edeceği nar bahçesini ilçe sakinlerinin hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, birer çevrecilik eseri olarak dikkati çeken "Nostalji Bahçeleri", yeni inşa edilecek nar bahçesi çalışmasıyla devam edecek.

Göztepe Mahallesi'nde 1846 metrekarelik alana inşa edilecek nar bahçesi, 61 nar ağacına ev sahipliği yapacak. Parkın altında ziyaretçilerin faydalanması için ikisi engelli aracı olmak üzere 46 araçlık otopark bulunacak. Nar bahçesinde bir kafeterya da hizmet verecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede hemşehrilerine nostaljiyi yaşattıklarını belirterek, her yaştan vatandaşın, ağaçların altında serinledikleri Nostalji Bahçeleri'nde dalından meyve yediklerini ve piknik yapma keyfini yaşadıklarını ifade etti.

Ramazanda bahçelerde iftar programları düzenlediklerini kaydeden Çağırıcı, "Nostalji Bahçelerimiz, komşuluk duygusunun gelişmesine de katkı sağlıyor. Bu sebeple, bahçelerimizi ilçemizin her mahallesinde kuracağız. Göztepe Mahallesi'nde inşa edeceğimiz nar bahçesi de ilçemize ayrı bir renk ve canlılık katacak. Meyveler, toplum kültüründe ve müziğinde önemli yer tutmaktadır. Her yöremiz meyveleriyle anılıyor. İlçemiz de bu meyve ağaçlarına ev sahipliği yapan bahçelerimizle anılmaktadır. Önümüzdeki yıllarda 'nar' denilince akla Bağcılar gelecek" değerlendirmesinde bulundu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bağcılar'a Nar Bahçesi İnşa Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement