Bahçelievler Kocasinan'da Boşaltılan Bina Yıkıldı (Geniş Haber) - Son Dakika
Güncel

Bahçelievler Kocasinan'da Boşaltılan Bina Yıkıldı (Geniş Haber)

Bahçelievler'de bir inşaatın temelinde yapılan kazı çalışması sırasında, bitişikte bulunan 7 katlı bina yan yattı.

21.05.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler'de bir inşaatın temelinde yapılan kazı çalışması sırasında, bitişikte bulunan 7 katlı bina yan yattı. Bina tahliye edildikten 1 saat sonra çöktü. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda bina sakinleri gözyaşlarını tutamadı.

Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi Nurlu Sokak'taki bir inşaatın temelinde kazı çalışması yapıldığı sırada, bitişiğinde bulunan 18 yıllık 7 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir nedenle yan yattı. Bunun üzerine apartman sakinleri kısa sürede kendilerini dışarı attı.

KORKU VE PANİKLE EVLERİNİ TERK ETTİLER

İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık, zabıta ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri Nurlu Sokak ve Gökçe Sokak'taki binaların hepsinin boşaltılmasını istedi. Tahliye çalışmaları sırasında sokak sakinleri panik ve korku içinde evlerinden ayrıldı. Her iki sokak da yaya ve araç geçişine kapatıldı. Bölgeye gelen İGDAŞ ekipleri Nurlu ve Gökçe Sokak'taki binaların doğalgaz bağlantılarını kesti. Yaklaşık 1 saat sonra da bina büyük bir gürültüyle yıkıldı.

ÇEVREYİ TOZ BULUTU KAPLADI

14 dairenin bulunduğu apartmanın yıkılmasıyla birlikte çevreyi toz bulutu kapladı. Yaşanan bu anlar kameralar tarafından da saniye saniye kaydedildi. Evleri gözleri önünde yıkılan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına boğuldu.

6 KATLI BİNADA DA MADDİ HASAR OLUŞTU

Bu arada kazı çalışmasının yapıldığı alanın bitişiğinde bulunan 6 katlı bir binada da çökme sırasında maddi hasar oluştu. Temel kazı çalışması yapan iş makinası de enkazın altında kaldı.

BELEDİYE EKİPLERİ İNCELEME YAPIYOR

Belediye ekipleri olay yerinde incelemelerine devam ederken, binanın çökme nedeni yapılacak incelemenin ardından netleşecek.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bahçelievler Kocasinan'da Boşaltılan Bina Yıkıldı (Geniş Haber) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement