Bahçeşehir Finans Laboratuarı'ndan En İdeal Eğitim - Son Dakika
Güncel

Bahçeşehir Finans Laboratuarı'ndan En İdeal Eğitim

Bahçeşehir Finans Laboratuarı\'ndan En İdeal Eğitim

Türkiye genelinde finansal okur-yazarlığı artırma çabaları devam ederken Bahçeşehir Üniversitesi yatırımcı ve yatırımcı adaylarını eğittiği programı için DirectFn'in iDeal ürününü tercih etti.

04.02.2015 12:28  Güncelleme: 12:30

Üniversitenin 'borsa okur-yazarlığı' programı kapsamında yer alan eğitim ile borsa ve sermaye piyasalarına ilgi duyan ve birikimlerini değerlendirmek isteyen öğrencilerin, ev hanımlarının, çalışanların ve tasarruf sahiplerinin finansal okur-yazarlıklarını güçlendirmek, kendi başlarına borsa ve sermaye piyasalarında yol alabilmelerine yardımcı olmak hedefleniyor.

Ocak ayı başından itibaren iDeal ürününün kullanılmaya başlandığı eğitimler ile yatırımcı adayları ve yeni yatırımcılara piyasanın kuralları hakkında bilgi aktarılıyor. Eğitimlerde piyasanın en gelişmiş yazılımına sahip DirectFn iDeal kullanılması hem eğitmenler hem de eğitim alanlar açısından önemli bir avantaj sağlayacak.

Hızı ve teknolojisinin gelişkinliği ile bilinen iDeal, tek bir şifre ile hem PC, hem web hem tablet ve hem de cep üzerinden işlem yapmaya olanak tanıyan 'single sign on' teknolojisinden sonra bir kez daha borsada yatırımcı tabanının genişletilmesine bu yolla katkı sunacak.

Eğitimlerin borsa-okur yazarlığının artırılmasına yönelik çabaları ile bilinen Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver, Maltepe Üniversitesi İİBF Öğretim Görevlisi Dursun Ali Yaz ve piyasa uzmanı Levent Kerik tarafından verileceği organizasyonda yatırımcılar hem finansal piyasaların kurallarını öğrenecekler hem de sektörün son teknoloji veri yayın ekranı ile tanışma fırsatı bulacaklar.

Programda neler var?

- Mali(finansal) piyasalar nedir? Genel tanımlamalar

- Profil tespiti

- Bilanço ve gelir tabloları okuma, temel analiz nedir? Ne işe yarar?

- Teknik analiz nedir? Grafikler alım/satım aşamasında nasıl kullanılır?

- Türev ve Foreks piyasalar

- Alım satım kararları/yatırım stratejileri belirleme

- Alternatif Piyasaların önemi ve etkileşimleri,

- Kitapların, yazılı ve görsel medyanın, borsa/sermaye piyasası ile ilgili ifadelerinin yorumlanması

- İMKB/Borsa İstanbul kuruluşundan itibaren hangi süreçlerden geçti? İleride neler yaşayacak? Ne kazandırır?

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bahçeşehir Finans Laboratuarı'ndan En İdeal Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement